Blue Fox besegrade Umeå City IBK

Blue Fox besegrade på lördag Umeå City IBK med 5-3 efter perioderna 1-1, 3-2 och 1-0. Det bjöds på ovanligt bra stämning i Stjärnhallen för att vara en träningsmatch. Hemmapubliken klappade taktfast för att stöda de sina, medan Team Thorengruppens spelare stödde Umeå City.

Anton Kallvik gjorde ett av Blue Fox mål i matchen mot Umeå City IBK.
Foto: Mårten Andtbacka

I Blue Fox var det jämna insatser idag. Alla femmor deltog i målskyttet. Tredje femman hade problem med uppspelen i första perioden, men gjorde två snabba mål i början på andra perioden.

Blue Fox fick spela flera gånger i numerärt överläge, men man lyckades bara göra ett mål. Jori Isomäki hade redan föra dessa matcher påtalat att man inte tränat spel i numerärt överläge ännu i detta skede och att fokus ännu ligger på spelet fem mot fem. Efter dagens match var Jori Isomäki speciellt nöjd med att man i spelet fem mot fem besegrade Umeå City med 4-1.

Statistik

01.22 1-0 Fredriksson (Tynkkynen)
14.37 1-1 Nensén (Schefsström)
21.34 2-1 Sjöblom (Ja.Ojala)
23.42 3-1 Holländer (Sjöblom)
31.18 4-1 Kallvik (Saaristo) NÖ
38.05 4-2 Nensén (Nyberg)
39.06 4-3 Nyberg (Övregård)
41.58 5-3 Saaristo (Brännbacka)

Formationer

Kallvik – Saaristo – Vähäkangas
Brännbacka – Nyman

Björkholm – Fredriksson – Tynkkynen
R.Isomäki – Hedman

Holländer – Sjöblom – Lillas
Ja.Ojala – Klingenberg

Kronqvist

I mitten av andra perioden kom Nyvall in istället för Björkholm. I den tredje perioden fick Vähäkangas och Hedman vila. Sjöblom gick då ner på backen bredvid Rami Isomäki. Sundelin kom in till vänster i tredje femman och Roslund till höger, samtidigt som Holländer agerade center.

I dagens andra match utgick Team Thorengruppen SK som segrare över SPV med 5-4 efter förlängning. Periodsiffrorna skrevs 1-0, 2-2, 1-2 och 1-0. Avgörandet i förlängningen kom efter 51 sekunder.

Imorgon fortsätter vi med två matcher.