Blue Fox möter Nibacos i första träningsmatchen

Blue Fox första motståndare under försäsongen blir Nibacos från Karleby som spelar i division 2 Österbotten. Nibacos blir en intressant värdemätare eftersom man är ett lag med avancemang som målsättning.

Roope Mutka möter sin moderförening i matchen Blue Fox - Nibacos.
Foto: Glenn Hägg

Förra säsongen slutade Nibacos på en femte plats i division 2 Österbotten, men trots det fick man chans till fortsatt kval till Divari. I den första omgången slog man ut MLT från Seinäjoki. I den andra omgången besegrade man Sastamolo Kings från Kemi. I den tredje omgången blev däremot Soittorasia från Tammerfors för svåra.

I Nibacos finns en hel del spelare som har anknytning till Blue Fox. Båda målvakterna har ett förflutet i Blue Fox. Mika Pirttimäki spelade med Blue Fox under säsongerna 2008-2009 och 2009-2010, medan Jan-Olof Backlund har Blue Fox som moderklubb och flyttade inför denna säsong till Nibacos. Backen Viktori Niemi som förra säsongen spelade med Blue Fox valde att återvända till Nibacos. Anfallaren Joni Lehtinen spelade för två säsonger sedan med Blue Fox och gjorde på 26 matcher 5+5=10 poäng i Divari. Ett annat bekant namn är Tuomas Palovaara som efter två säsonger med SB Jymy återvänt till Nibacos. Tuomas Palovaara spelade säsongen 2008-2009 med Blue Fox och på 22 matcher blev det 7+6=13 poäng i Divari. Säsongen efter utförde Palovaara sin värnplikt och säsongen efter det lyckades han inte återta sin plats i Blue Fox.


Tuomas Palovaara som har ett förflutet i Blue Fox är nu tillbaka i Nibacos.
Foto: Mårten Andtbacka

Andra spelare att hålla ögonen på i Nibacos är fjolårets lagkapten Tommi Tilus samt den spelande tränaren Jukka Kinnunen. Kinnunen har erfarenhet av spel på högsta nivå i Finland, Sverige och Schweiz.

I Blue Fox finns det i dagsläget två spelare med anknytning till Nibacos. Målvakten Roope Mutka som inleder sin tredje säsong med Blue Fox har Nibacos som moderklubb. Även Jonatan Tynkkynen är forstrad i Nibacos, men han utför sin militärtjänstgöring för tillfället och är inte aktuell för spel förrän efter nyår.

I Blue Fox blir det naturligtvis intressant att se hur det unga gardet klarar sig mot motståndare från division 2. Axel Hedman, William Sundelin och Johannes Vähäkangas har från förra säsongen erfarenhet från spel i division 3, men nu är motståndet snäppet bättre om inte ett par snäpp. Det blir också intressant att se målvakten Anton Kronqvists form. Kronqvist har på träningarna sett väldigt lugn och trygg ut, vilket är bra egenskaper för en målvakt. Det ska bli riktigt roligt att se återvändaren Tobias Brännbacka som är en försvarare som inte backar undan i närkamperna. Brännbacka blir en stor tillgång för Blue Fox under den kommande säsongen.

Tyvärr får vi inte se konditionsfenomenet Staffan Roslund in action. Vi får vänta på Roslund till nästa träningsmatch. Vi får också vänta på att se Anton Kallvik som har haft körtelfeber och varit tvungen att vila från all träning. Kallvik siktar på att vara tillbaka till träningsmatcherna mot Umeå City och Team Thorengruppen.

Välkomna att bevittna det nya Blue Fox på tisdag kl. 19.00 i säsongens första träningsmatch! Inträdet är fritt och gratis är ju alltid gott!

 

Blue Fox följande träningsmatch
Fredag 12.8 kl. 19.00 TU – Blue Fox, Toholammin Monitoimihalli, Toholampi