Målfarliga FoSu på besök

På lördag 6.12 möts tabellfyran Blue Fox och tabellfemman FoSu i Stjärnhallen i Nykarleby. FoSu från Forssa är ett av de bättre lagen i serien slår Markus Åbb fast. Vi hoppas det blir en bra match på lördag. FoSu är ett lag som brukar göra mycket mål så vi måste spela bra försvarsspel mot dem.

Robin Holländer stod för sin första poäng för säsongen i matchen mot Woodcutters.
Foto: Glenn Hägg

Vi är lite skadedrabbade för tillfället berättar Kristian Wikman. Rami Isomäki som skadade sig i matchen mot Woodcutters är med all säkerhet borta. Kim Nyström har problem med en infekterad tå, Janne Karvonen har en besvärlig förkylning och Jarno Pahkakangas är ännu inte helt frisk från sin fotskada.
FoSu har en stigande formkurva och de har vunnit sina tre senaste matcher. Blue Fox har två vinster och en förlust på de tre senaste matcherna.
FoSu:s bästa poängplockare är 23-årige Juha Laitila som på nio matcher samlat på sig 13 + 17 = 30 poäng med vilket han leder poängbörsen i division 1 västra. Följande är Kari Kauppi med poängsaldot 16 + 5 = 21. Därefter kommer den snart 37-årige Petri Mäkeläinen med 13 + 6 = 19. Intressant är också att FoSu har en 14-årig back med namnet Kasimir Raudus i truppen. Raudus har antecknats för fyra matcher den här säsongen. Kanske han spelar sin femte i Nykarleby?
FoSu är känt som ett målfarligt och offensivt duktigt lag. På tio matcher har FoSu gjort 80 mål framåt och släppt in 58 mål. Blue Fox:s motsvarande siffror är 58 mål framåt och 33 mål bakåt. Vi hoppas på en målrik match på lördag, men de flesta bollarna får gärna rulla in i FoSu-målet!

FoSu:s funderingar inför matchen hittar du här.