Säsongen över för Blue Fox herrarna

Steelers var starkare än Blue Fox även det andra semifinalmötet mellan lagen och därmed är säsongen över för Blue Fox. Matchen som spelades i Nykarleby på fredag kväll slutade 2-8 efter perioderna 1-2, 1-2 och 0-6. Blue Fox-målen gjordes av Johnny Fredriksson och Alexander Nyman.

Johnny Fredriksson i mitten kvitterade till 2-2, när matchen ännu stod och vägde.
Foto: Glenn Hägg

Trots att Blue Fox inledde matchen bättre än senast i Tavastehus var det Steelers som gjorde de första målen. Janne Ijäs stod för 0-1 medan Timo Johansson gjorde 0-2. Båda målen kom på uppstudsande returer framör mål, där Steelers spelarna höll sig framme och slog till med första beröringen. Blue Fox reducerade till 1-2 vid tiden 11.16. Johnny Ojala förde upp bollen längs med vänsterkanten och såg att Alexander Nyman smög upp längs med andra kanten. Med en välmaskerad passning hittade Ojala fram till Nyman som fick öppen gata mot Jaakko Vahtokari i Steelers-målet. Nyman stänkte distinkt upp bollen i bortre krysset. Blue Fox skapade minst lika många chanser som Steelers i denna period och med bättre skärpa framför mål hade man kunnat vara i ledning.

Tidigt i den andra perioden kunde Blue Fox kvittera matchen. Jonatan Tynkkynen pressade Steelers-försvararna när de passade bollen mellan sig. När Teemu Metsälä skulle ta emot bollen studsade den upp och Johnny Fredriksson steg upp för att dubblera. Gemensamt lyckades Tynkkynen och Fredriksson erövra bollen torts att Tynkkynens klubba blev avslagen. Fredriksson tog hand om bollen, avancerade mot mål och drog in bollen högt i burtaket. Efter målet tog Blue Fox över matchen och hade ett par riktigt vassa chanser. Rörligheten i hemmalaget var bra och Steelers var i gungning. Tyvärr hade Blue Fox fortfarande svårt med målskyttet och man lyckades inte ta ledningen i matchen. Istället var det Ville Lastikka som förde upp Steelers i ny ledning vid tiden 25.42 efter att Julius Aaltonen pressat fram bollen till honom. Dryga fem minuter senare var samma Lastikka i farten igen. Nico Jonaeson slängde en lång pass till vänsterkanten åt Lastikka. Därefter störtade Jonaeson mot mål. Lastikka tog emot bollen och med ryggen mot mål drog han iväg en perfekt backhandpass till Jonaeson som styrde in bollen i mål. I den här sekvensen syntes det klart och tydligt varför Lastikka är Divaris bästa spelare.

Blue Fox gick in för högre press i tredje perioden. Allt för att störa Steelers mera i uppspelsfasen. Tyvärr gav det inte utdelning och vid 42.39 gjorde Teemu Metsälä 2-5 via Alexander Nymans klubba och ben. När Aleksanteri Ihalainen gjorde 2-6 genom en kontring två minuter senare kändes det som att matchen var avgjord. Blue Fox tog time out för att ännu skapa lite tryck mo motståndarmålet och man kom överens om i vilka lägen man skulle pressa motståndarna. Tyvärr gav inte pressen utdelning och Ville Lastikka kom åt att ännu göra två mål. Slutresultatet skrevs därmed 2-8.

 

Formationer

Ojala – Saaristo – Kallvik
R.Isomäki – Nyman

Holländer – Fredriksson – Tynkkynen
J.Isomäki – Klingenberg

Nyvall – Salo
Rynnäs

Mutka

Blue Fox spelade med 13 utespelare, Nyvall och Salo gjorde inhopp som anfallare i båda formationerna, medan Rynnäs turade backarna. På bänken fanns Ludén, Nilsson, Niemi, Sjöblom, Björkholm och Enlund.

 

Matchkommentarer

Denna match mot Steelers stod och vägde i 30 minuter. Chansen fanns för Blue Fox att vända matchen i början på andra perioden när man kvitterade och verkligen hade Steelers på spettet.

Steelers reste sig och drog ifrån med Ville Lastikka som kapellmästare. Vi kan konstatera att det är serieettan LaSB och serietvåan Steelers som möts i finalen i Divari. Det är helt enkelt de två bästa lagen som möts i final. Inget snack om den saken.

Trots allt kan vi konstatera att säsongen gick över förväntan för Blue Fox. Inför säsongen fanns många frågetecken och bland annat Pääkallo.fi tippade att laget skulle sluta på en nionde plats i serien. Att Blue Fox trots det lyckades ta sig till semifinal kan ses som en stor framgång.

Du unga spelarna har tagit ett stort steg framåt och har nu mera erfarenhet än före säsongen. Här finns att bygga på och vi hoppas att stommen av laget hålls ihop.

Jori Isomäki och Johnny Ojala meddelade till lokalpressen direkt efter match att deras matcher på denna nivå nu är spelade. Vi får tacka dem för deras gärning för Blue Fox på alla nivåer. Båda är oersättliga och vi kommer att sakna dem på innebandyplanen.