Vänder trenden på bortaplan?

Är det en match på bortaplan som är nyckeln till att vända trenden för Blue Fox herrarna? Åtminstone får man chans till det när man imorgon möter Kellon Lyönti i Uleåborg.

Jonatan Tynkkynen är fyra i Blue Fox interna poängbörs.
Foto: Glenn Hägg

Nykomlingarna Kellon Lyönti är hemma från Haukipudas, norr om Uleåborg, men man spelar sina hemmamatcher i Kastellin monitoimitalo i Uleåborg. KeLy har haft en tuff säsong i Divari och laget har bara mäktat med fyra vinster och en oavgjord match så här långt. Förlustkolumnen är betydligt bättre fylld med 14 förluster.

Den senaste vinsten kom strax före juluppehållet på hemmaplan mot Josba. Efter juluppehållet har KeLy spelat fyra matcher i vilka det blivit förluster mot SB Vaasa, Steelers och SB Welhot. Mot Lovisa Tor lyckades man kryssa.

KeLys interna poängbörs toppas av Eerik Lukkari med 21+5=26 poäng på 19 matcher. Tuukka Kivioja är tvåa med 17+7=24 poäng på 18 matcher, medan Konsta Kivioja är trea med 14+7=21 poäng på 16 matcher. På fjärde plats hittar vi Toni Tuovila med 6+6=12 poäng på 19 matcher.

Tre olika målvakter har fått ansvar i KeLy. Jesse Kamula har vaktat målet i 15 matcher med räddningsprocenten 82,83. Aleksi Krankka har fått chansen i en match med räddningsprocenten 80 och Janne Liuski har vaktat målet i fyra matcher med räddningsprocenten 69,77.

Blue Fox senaste vinst härstammar från bortamatchen mot Lovisa Tor som spelades 15.11. Det har alltså gått mer än två månader sen den senaste vinsten, men det som talar till Blue Fox fördel är att den senaste vinsten kom på bortaplan och nu ges ny chans att spela på bortaplan. Efter den senaste vinste har Blue Fox nämligen spelat sex hemmamatcher och en bortamatch i vilka det blivit fem förluster och två oavgjorda resultat.

Trots de dåliga resultaten ligger Blue Fox på en fjärde plats i tabellen med 22 poäng på 19 matcher. Laget har 10 vinster, 2 oavgjorda matcher och 7 förluster.

I toppen av den interna poängbörsen hittar vi Johnny Ojala med 11+16=27 poäng på 19 matcher. Anton Kallvik är tvåa med 16+7=23 poäng på 19 matcher och på tredje plats är Tero Saaristo med 13+9=22 på 18 matcher. På fjärde plats hittar vi Jonatan Tynkkynen med 11+5=16 poäng på 16 matcher.

I Blue Fox har Roope Mutka vaktat målet i 9 matcher med räddningsprocenten 84,98 medan Mikael Enlund har fått ansvaret i 11 matcher med procenten 83,82.

Blue Fox har nu sju matcher kvar i seriespelet, varav fyra är på bortaplan och tre spelas hemma i Stjärnhallen. Nu på lördag har man en bra chans att vända på den negativa trenden och det kommer att behövas om man ska behålla slutspelsplatsen. Lagen strax under slutspelsstrecket är nämligen bara fyra poäng efter. KeLy är ett bottenlag som man redan har besegrat en gång denna säsong. När lagen möttes i Nykarleby skrevs slutresultatet 6-2, så det här borde vara en match som går att vinna. KeLy kämpar däremot för sin överlevnad i Divari och det brukar aldrig vara lätt att möta ett lag som kämpar mot nedflyttningsspöket.

Lördagens match mot KeLy börjar kl. 15.00 och spelas alltså i Kastellin monitoimitalo i Uleåborg. Välkommen att stöda laget i blått om du råkar befinna dig i närheten. I annat fall får vi hänvisa till tulospalvelu.