Fortsatta problem på hemmaplan

Blue Fox herrarna har det forsatt problematiskt på hemmaplan. I helgens två matcher lyckades man bärga endast en poäng. I lördagens match blev det förlust mot ÅIF med 3-4 och på söndag slutade matchen mot Josba oavgjort 4-4.

Johnny Ojala var poängbäst i hemmalaget under helgen och gick upp i topp i den interna poängbörsen.
Foto: Glenn Hägg

Första perioden i lördagens match förblev mållös, trots att Blue Fox fick chansen att spela ett numerärt överläge. I början på den andra perioden kunde Rami Isomäki föra upp hemmalaget i ledning med ett dragskott i steget efter ett frislag. Johnny Fredriksson petade fram bollen till Isomäki. Fem minuter senare kvitterade ÅIF. Rando Kramm bröt ett misslyckat Blue Fox-uppspel och avancerade med bollen in i anfallszon. Istället för att avlossa ett skott valde han att passa till Teemu Karesniemi som fick panga in bollen i tomt mål. Mellan målen hade Blue Fox ett nytt läge i numerärt överläge, men det ville sig inte heller denna gång.

Dryga sex minuter hade spelats av den tredje perioden när Jonatan Tynkkynen blev frispelad på högerkanten. Tynkkynen drog bollen från forehand till backhand och lyfte in den över Tuomas Leino i ÅIF-målet. Johnny Ojala antecknades för passningpoängen. Vid 47.58 utvisades Alexander Nyman för slag på klubba. Blue Fox spelade bra i numerärt underläge, men när en halv minut återstod av utvisningen misslyckades man med en rensning och bollen gick till Miro Herlin som petade in den mål. Pietari Korhonen fick assisten. I det efterföljande bytet blev Robin Holländer frispelad av Johnny Ojala och han stötte in bollen med backhand. Jakob Klingenberg utvisades för obstruktion vid tiden 51.53, men denna gång red Blue Fox ut stormen. Istället lyckades ÅIF kvittera vid tiden 54.33. Robert Olenius sköt ett skott från högerkanten och Väinö Tuuli slog in returen framför mål. Målet var Tuulis första i Divari. Vid 55.22 utvisades Miro Herlin för hög klubba på Mikael Nyvall. Eftersom blodvite uppstod fick Herlin sitta av fem minuter i syndabåset. Allt var därmed upplagt för en hemmavinst, men det gick inte riktigt som i Strömsö. ÅIF plockade in Mikko Piippo som enligt egen utsaga spelat två numerära underlägen tidigare i sitt liv. Piippo lyckades sno åt sig bollen, komma fri med Roope Mutka i Blue Fox-målet och rullade in bollen under Mutka. Ställningen var 3-4 och enda chansen för hemmalaget var att göra två mål. Blue Fox gjorde allt i sin makt, man plockade ut målvakten med en minut kvar, men inte heller det hjälpte utan poängen åkte iväg till Sibbo.

Blue Fox fick en jobspost i mitten på den andra perioden när första femmans center Tero Saaristo skadade sig och blev tvungen att avbryta matchen.

Formationer

Nyvall – Saaristo – Kallvik
Rynnäs – Nyman

Ojala – Holländer – Tynkkynen
J.Isomäki – Klingenberg

Salo - Fredriksson - Björkholm
R.Isomäki - Sjöblom

Mutka

På bänken fanns Lillas, Nilsson, Niemi och Enlund.

Matchprotokoll

 

På söndag fortsatte Blue Fox med match mot Josba från Joensuu. Blue Fox fick en mycket bra start på matchen och man dominerade fullständigt i den första perioden mot ett passivt Josba. Johnny Ojala inledde målskyttet vid 8.27 efter att Johnny Fredriksson fört upp bollen längs med vänsterkanten. Hemmalaget gjorde ännu två mål i den första perioden. Båda målen kom i numerärt överläge. Först var det Johnny Ojala som hittade rätt på pass av Johnny Fredriksson och sen var det Jonatan Tynkkynen som prickade in 3-0 på pass av Ojala.

Josba blev betydligt aktivare från den andra perioden och framåt. I den andra perioden hade man ett spelmässigt övertag vilket också syntes i skottstatistiken. Fyra skott för hemmalaget mot 14 skott för Josba. Det var även Josba som stod för periodens enda mål, Eetu Lehtiniemi pricksköt reduceringen till 3-1 på pass av Aleksi Ahokas.

I början på den tredje perioden fick Blue Fox chansen att utöka sin ledning i numerärt överläge, men man lyckades inte. Istället drog hemmalaget på sig en utvisning vid tiden 47.16 och Josba behövde bara 26 sekunder på sig för att reducera till 3-2. Juuso Lehtiniemi sköt ett skott från vänsterkanten och Ville Laasonen höll sig framme på returen. Fyra minuter senare kvitterade Josba till 3-3 genom juniorlandslagsmannen Eetu Sorvali på pass av Eetu Lehtiniemi och det började se mörkt ut för hemmalaget. Ljusning i ändan av tunneln blev det vid 57.46 när Anton Kallvik fick en pass längs med vänsterkanten, han sprang ifrån sin försvarare, tryckte sig in framför mål och sprätte upp bollen i måltaket. Ställningen var därmed 4-3 till hemmalaget. Josba tog time out vid 58.15 och plockade ut målvakten till förmån för en sjätte utespelare. Man rullade boll och sökte inspel i mitten och med 19 sekunder kvar lyckades det. Eetu Sorvali spelade in bollen till Aleksi Ahokas som slog in bollen med en backhand med ryggen mot mål.

Formationer

Ojala - Fredriksson - Tynkkynen
J.Isomäki - Klingenberg

Nyvall - Holländer - Kallvik
R.Isomäki - Nyman

Salo - Nilsson - Lillas
Rynnäs - Sjöblom

På bänken fanns Björkholm, Niemi och Mutka.

Matchprotokoll