Seriespelet fortsätter

Seriespelet fortsätter för Blue Fox representationslag på lördag och söndag när man spelar bortamatcher i Virmo och Lovisa. Det blir intressant att se hur laget reagerar efter förlusten mot Steelers som kom efter sju raka vinster.

Anton Kallvik är tvåa i den interna poängbörsen med 8+7=15 poäng.
Foto: Glenn Hägg

Blue Fox representationslag hade förra helgen den första lediga helgen i seriespelet och man kunde fira farsdag i lugn och ro. Man har inlett seriespelet med åtta vinster och två förluster och toppar fortfarande tabellen i Divari. Efter sju raka vinster, förlorade Blue Fox mot Steelers och nu är det upp till bevis om ska fortsätta i toppen. LaSB, Josba, Steelers och Karhut flåsar i nacken och fortsätter inte poängen att trilla in så är jägarna snabbt förbi.

I Blue Fox toppas poängbörsen av Tero Saaristo med 11+5=16 poäng på 10 matcher. Anton Kallvik är tvåa med 8+7=15 poäng på 10 matcher och Johnny Ojala är trea med 5+6=11 poäng på 10 matcher. Roope Mutka och Mikael Enlund har turats om att axla ansvaret mellan stolparna i Blue Fox. Mutkas räddningsprocent är fenomenala 88,1. Enlund är inte mycket sämre med sina 84,35.

Lördagens motståndare SBS Wirmo har haft en tuff start på säsongen. Man har spelat nio matcher och endast inkasserat fyra poäng. Laget har två vinster och sju förluster på kontot. Målskillnaden på 45-67 är inte heller den värst smickrande. Lagets snitt på 7,44 insläppta mål/match kan jämföras med Blue Fox snitt på 3,6 insläppta mål/match.

SBS Wirmo har uppvisat gryende form och i de fem senaste matcherna har det faktiskt blivit två vinster. I början på oktober förlorade man mot Lovisa Tor och Steelers, men efter det inkasserade man två vinster mot Pirkkalan Pirkat och Erä Akatemia. Båda vinsterna kom på bortaplan. Senaste helg hade man Kellon Lyönti från Haukipudas på besök och den matchen slutade med 8-4 förlust. SBS Wirmo har ännu inte tagit poäng i hemmahallen, vilket är något överraskande. Blue Fox och SBS Wirmo har redan mötts en gång denna säsong och då var Blue Fox bättre med 5-4.

Joakim Ervast är SBS Wirmos bästa poängplockare med 12+4=16 poäng på 8 matcher, vilket ger honom en delad tionde plats i poängbörsen. Ervast spelade förra säsongen med moderklubben PSS från Borgå i Divari och var då lagets bästa poängplockare med 20+5=25 poäng på 21 matcher. Niko Vahtera är tvåa i den interna börsen med 2+6=8 poäng på 9 matcher, medan Olli Laine är på tredje plats med 5+2=7 poäng på 9 matcher. Av SBS Wirmos målvakter är det Aleksi Vainio som axlat huvudansvaret med 8 spelade matcher och räddningsprocenten 79,15.

Tobias Brännbacka med sex säsonger i Blue Fox har de senaste två matcherna varit utlånad från TPS till SBS Wirmo. Brännbacka har haft skadeproblem under hösten och inte fått speltid med TPS. Han bekräftar när jag kontaktar honom att han också kommer att spela med SBS Wirmo på lördag. – Det känns nog lite konstigt att spela mot Blue Fox.

På söndag är det Lovisa Tor som står för motståndet. Lovisa Tor började säsongen bra med tre raka vinster, men sen har det gått sämre för laget och i de fem senaste matcherna har det blivit fyra förluster och en oavgjord match. Lovisa har förlorat mot Steelers, Josba och senaste helg mot något överraskande mot nykomlingarna Pirkkalan Pirkat och Karhut. Oavgjort spelade man med Erä Akatemia.

Lovisa Tor ligger på en tionde plats i tabellen med sju inspelade poäng på åtta matcher. Lagets målskillnad är 48-49. Lovisa Tors kapacitet denna säsong är något av ett frågetecken. Pääkallo.fi tippade inför säsongen att Lovisa skulle sluta på en femte plats i serien. Lovisa tappade inför den här säsongen tre viktiga anfallspjäser i Tuomas Savukoski 27+20=47 poäng på 18 matcher, Peik Salminen 20+14=34 poäng på 17 matcher och Niklas Andersson 11+18=29 poäng på 26 matcher. 58 mål ersätter man inte bara hur som helst.

Andreas Hietala är Lovisas bästa poängplockare med 6+10=16 poäng på 8 matcher. På andra plats hittar vi Jesse Tolvanen med 8+5=13 poäng på 8 matcher och trea är Sami Aalto med 5+6=11 poäng på 8 matcher. Niko Nordström har vaktat målet i 7 matcher och har räddningsprocenten 80,32.

Andra intressanta spelare i laget är Joni Niiranen, Miro Anttila och Jimmy Sved. Niiranen har spelat 12 landslagsmatcher för Finland med poängen 2+2=4 och han har även erfarenhet av 292 matcher i ligan med 192+208=400 poäng. I prisskåpet finns tre brons och ett guld från Salibandyliiga. Miro Anttila, hemma från Borgå, spelade ännu förra säsongen för PSS i Divari, men eftersom de tog steget ner till division 2, så tog Anttila steget över till lokalkonkurrenten Tor. Anttila var förra säsongen tredje bästa poängplockare i PSS med 16+6=22 poäng på 20 matcher. Anttila, Ervast (SBS Wirmo) och Kevin Nylund (SB Vaasa) var alla med och vann guld för B-pojkar säsongen 2012-2013 i PSS. Jimmy Sved, hemma från Sibbo och med ÅIF som moderklubb är en säker back. Många kommer säkert ihåg Sved från hans sejour i Österbotten med spel i både Woodcutters och Blue Fox.

Det ska bli intressant att följa med Blue Fox denna helg. Hur ställer Jori Isomäki och Kenneth Björkholm upp laget efter förlusten mot Steelers? Blir det stora ändringar i femmorna eller bara mindre justeringar? Vilken målvakt får ansvaret i vilken match? Det kan vara matchavgörande att välja rätt målvakt till rätt match. Vill du följa med matcherna på plats så är det HaNi-Halli i Mynämäki som gäller kl. 18.00 på lördag och Lovisa Idrottshall är stället att vara på kl. 17.00 på söndag. I annat fall kan vi hänvisa till Tulospalvelu.