Toppmöte på lördag

Lördag bjuder på ett riktigt toppmöte i Stjärnhallen när Steelers från Tavastehus kommer på besök. Blue Fox toppar som bekant tabellen i Divari, medan förra säsongens serievinnare Steelers ligger på en fjärde plats.

På lördag kan du se den färske juniorlandslagsmannen Alexander Nyman spela.

Steelers har inlett säsongen med fem vinster, en oavgjord match och två förluster vilket gett laget 11 poäng. Laget har tagit fyra vinster på rad mot SBS Wirmo, Lovisa Tor, SB Vaasa och PirpPi.

Steelers har efter förra säsongen tappat ett par viktiga spelare. Sami Saarinen som förra säsongen var trea i den interna poängbörsen med 13+23=36 poäng på 26 matcher har flyttat till Sverige för att spela med Onyx IBK. Iiro Nurminen var lagets fjärde bästa poängplockare med 23+12=35 poäng på 16 matcher och enligt våra uppgifter kommer han att vara borta från innebandyn under början av säsongen.

Lagets stora stjärna är Ville Lastikka som är tvåa i poängbörsen i Divari. Lastikka har på 8 matcher samlat 11+9=20 poäng. Lastikka vann förra säsongen poängbörsen i Divari i överlägsen stil med 51+20=71 poäng och var en av huvudarkitekterna bakom Finlands guld i U19-VM. Det som kan dämpa Lastikkas framfart under denna säsong är att han genomför sin värnplikt. Lastikka sekonderas väl av kedjekamraten Nico Jonaeson som samlat 5+10=15 poäng på 8 matcher. Timo Johansson och Miiro Maunula är båda på 11 poäng. Johanssons saldo är 8+3, medan Maunula har 4+7. Steelers har använt sig av två målvakter. Juha Jokinen har vaktat målet i sex matcher med räddningsprocenten 82,23 och Jaakko Vahtokari har fått förtroendet i tre matcher med räddningsprocenten 80,6.


Ville Lastikka gjorde fyra mål i förra säsongens möte med Blue Fox i Stjärnhallen.

En annan spelare värd att hålla ögonen på är Teemu Metsälä. Backen Metsälä, född 1997, är Lastikkas barndomsvän som tog vägen via Tapanilan Erä till Steelers. Metsälä var även han med och vann U19-VM för Finland och har övertygat i Divari med 5+3=8 poäng på fem matcher.

Blue Fox är i ledning i Divari med 16 inspelade poäng på 9 matcher. Laget har vunnit sju matcher i rad och det har gått mer än en månad sen förra förlusten. Blue Fox har alltid varit ett lag vars spel utgår från försvaret och så också denna säsong. Med 30 insläppta mål på 9 matcher har man det bästa snittet i serien med 3,33 insläppta mål per match.

Tero Saaristo är Blue Fox bästa poängplockare med 11+5=16 poäng på 9 matcher, vilket ger honom en tredje plats i poängbörsen. Anton Kallvik har 8+6=14 poäng på 9 matcher och finns på nionde plats i poängbörsen. Mannen med 700 poäng i alla tiders poängbörs, Johnny Ojala, har samlat på sig 4+6=10 poäng under denna säsong och han är trea i den interna poängbörsen. Roope Mutka har räddningsprocenten 88,1 och Mikael Enlund har räddningsprocenten 83,52.

En spelare att hålla ögonen på i hemmalaget är den färske juniorlandslagsmannen Alexander Nyman. Nyman går från klarhet till klarhet och spelar denna säsong i lagets första backpar med Ville Rynnäs. På 9 matcher har det blivit 3 passningspoäng för Nyman. Sen vill jag puffa lite extra för de tre egna produkterna Didrik Lillas, Colin Björkholm och Jonathan Nilsson. Alla tre har denna säsong öppnat målskyttet i Divari. De två sistnämnda så sent som i förra helgens matcher.

Enligt uppgifter spelar Steelers en mera defensiv innebandy denna säsong. Man backar hem med en låg 1-2-2 och kontrar. Vi får se om det är rätt medicin för att besegra Blue Fox. När Blue Fox och Steelers möttes förra säsongen var det bortalaget som gick segrande ur drabbningarna. I Tavastehus var Blue Fox bättre med 3-2 och i Nykarleby var det Steelers som övertygade med en 7-1 vinst. Ville Lastikka var en riktig påle i köttet för hemmalaget i den matchen, han gjorde nämligen fyra mål. Nyckeln till seger för hemmalaget är som vanligt försvarsarbetet och målvaktsspelet. Om det klaffar så finns alla möjligheter att besegra Steelers.

Välkommen till Stjärnhallen på lördag 31.10 kl. 18.00 för att bevittna nejdens bästa innebandyunderhållning! Vi utlovar fart, fläkt och stämning. Klä dig i blått för att visa ditt stöd för hemmalaget. One for all, all for one!

Blue Fox - Steelers Facebookevenemang