Två vinster på bortaplan

Det blev två vinster på bortaplan för Blue Fox herrarna i helgen. På lördag besegrade man Pirkkalan Pirkat med 8-5 och på söndag var det Karhut som fick se sig besegrade med 7-3 i Björneborg. Johnny Ojala lyckades under helgen bli den första spelaren i Divari att nå 700 poäng, medan Jonathan Nilsson och Colin Björkholm gjorde sina första mål någonsin i Divari.

Kung Ojala i mitten med kronprinsarna Nilsson till vänster och Björkholm till höger.

I matchen mot PirPi skrevs periodsiffrorna 2-1, 3-1 och 3-3. Blue Fox bästa poängplockare i matchen var Tero Saaristo med tre mål. Johnny Ojala gjorde två mål, Anton Kallvik stod för 1+1 och Johnny Fredriksson assisterade till två mål. Timo Salo gjorde ett mål och Blue Fox egna produkt Jonathan Nilsson gjorde sitt första mål i Divari. Jonatan Tynkkynen, Jori Isomäki och Roope Mutka hade alla varsin passningspoäng.

När vi får ett snack med Jori Isomäki på måndag kväll säger han att matchen mot PirPi var säsongens sämsta. – Vi började matchen ganska bra, men nivån sjönk för oss hela tiden. En delorsak till att det började gå sämre för oss var alla tekniska avbrott de hade i matchen. De hade enorma problem med mattan i hallen. Den rörde på sig vilket gjorde att matchen måste avbrytas. Det var svårt för oss att få något flyt i spelet med alla avbrott. Att matchen började redan kl. 14.00 påverkade också vårt spel. Vi hade väldigt svårt att tända till så tidigt på dagen.

Isomäki säger att höjdpunkten i matchen var att Jonathan Nilsson fick göra sitt första mål i Divari. – Det var det största plusset och hans spel överlag var mycket, mycket bra. Tredje femman gjorde en mycket bra match mot PirPi.

Formationer

Nyvall – Saaristo – Kallvik
Rynnäs – Nyman

Ojala – Holländer – Tynkkynen
J.Isomäki – Klingenberg

Nilsson – Fredriksson – Salo
R.Isomäki – Sjöblom

Mutka

På bänken fanns Björkholm, Lillas, Ludén och Enlund.

Matchprotokoll

 

I matchen mot Karhut skrevs periodsiffrorna 0-1, 2-4 och 1-2. Bästa poängplockare var Rami Isomäki som gjorde två mål i numerärt överläge. Anton Kallvik stod för 1+1. Även Johnny Ojala stod för 1+1 av vilka passningspoängen till Rami Isomäkis första mål i numerärt överläge var hans 700:e poäng i Divari. En stor milstolpe för en stor spelare. Övriga målgörare var Colin Björkholm, Ronnie Ludén och Mikael Nyvall. Björkholms mål var hans första någonsin i Divari och Ludén gjorde sitt första mål för säsongen. Robin Holländer, Jori Isomäki, Didrik Lillas och Tero Saaristo hade alla varsin passningspoäng. Mikael Enlund räddade 17 av 20 skott.

Det har var en väldigt bra match av oss säger Jori Isomäki. – Redan när vi steg in i hallen kände jag att vi är på gång. Det var en helt annan laddning i truppen. Jag är mycket nöjd över att vårt power play gav resultat i den här matchen. Sen var vi också väldigt bra i numerärt underläge. Vi släppte bara in ett mål mot seriens bästa power play.

Vår första femma var inte så bra i den här matchen fortsätter Isomäki. – Istället var det andra och tredje femman som steg fram. Ronnie Ludén fick stiga in och spela med Johnny Ojala och Robin Holländer i andra femman och han gjorde det väldigt bra. Det var nog Ludéns bästa match den här säsongen. Mikael Enlund gör också en väldigt bra match mellan stolparna. Colin Björkholm fick göra sitt första mål i Divari och det var vi glada över i laget. Johnny Ojala gör sin 700:e poäng i Divari och det är ju fantastiskt.

Formationer

Nyvall – Saaristo – Kallvik
Rynnäs – Nyman

Ojala – Ludén – Holländer
J.Isomäki – Klingenberg

Lillas – Fredriksson – Björkholm
R.Isomäki – Sjöblom

Enlund

På bänken fanns Salo, Tynkkynen, Niemi och Mutka.

Matchprotokoll


Tabelläget i Divari

I vår fortsatta diskussion är vi överens om att det börjar utkristalliseras ett toppskikt i Divari med Blue Fox, LaSB, Josba och Steelers. Jori Isomäki vill inte heller räkna bort Lovisa Tor som bara spelat sex matcher jämfört med Blue Fox som redan spelat nio matcher. Det blir något av en tidig seriefinal när tabellfyran och förra säsongens serievinnare Steelers kommer på besök till Stjärnhallen på lördag kväll kl. 18.00. Välkommen att bevittna nejdens bästa innebandyunderhållning!

Facebook evenemang