Kuopio nästa

Det är Kuopio som är nästa anhalt för Blue Fox herrarna när man på lördag möter SB Welhot. Kuopiolaget har på tre matcher inte lyckats öppna poängkontot, men man har ett spelskickligt lag.

Anton Kallvik har 3+3=6 poäng efter fem spelade matcher.
Foto: Glenn Hägg

När vi träffar Jori Isomäki på torsdagens träning säger han att det är flera spelare i Blue Fox-lägret som är förkylda för tillfället, men man kommer nog att få ihop ett slagkraftigt lag trots det. – Jag och Kenneth Björkholm ska diskutera femmorna på fredag förmiddag och efter det beslutar vi hur stor trupp vi åker till Kuopio med.

SB Welhot är ett spelande lag som tycker om att ha boll fortsätter Isomäki. – Vi får inte låta motståndarna rulla bollen allt för länge, då kommer vi att få problem. Dessutom spelar Welhot ett snabbt och bra power play, så vi måste hålla oss borta från utvisningsbåset. Vi måste våga hålla i boll och spela vårt eget spel för att vi ska ha någon chans.

SB Welhot slutade förra säsongen på sjunde plats i Divari, men trots det tog man sig till final i slutspelet. I finalserien var M-Team bättre i två raka matcher och säkrade avancemang till innebandyligan. Welhot fick kvala mot ligalaget TPS och i den matchserien var Åbolaget klart bättre.

Kuopioborna har haft en tuff start på den nya säsongen. På tre matcher har det blivit tre förluster, men man har haft svårt motstånd i form av Josba, Lovisa Tor och Steelers.

SB Welhot har genomgått stora förändringar från förra säsongen. Borta är förstemålvakten Petri Lesch som återvänt till M-Team för att spela ligainnebandy. Borta är också tredjemålvakten Joonas Kristiansson. Av backbesättningen från förra säsongen har Iiro Lankinen också tagit steget till ligan med Tapanilan Erä. Lankinen har de senaste säsongerna varit en av de bästa offensiva backarna i Divari och förra säsongen stod han för 16+22=38 poäng på 26 matcher. Backkollegan Jonni Koskinen som förra säsongen hade poängen 12+11=23 på 26 matcher har valt att ta ett mellanår. Av anfallarna kan Aleksi Viinikainen och Jesper Kauhanen klassas som de största förlusterna.

Av nyförvärven är Mikko Niiva det intressantaste. Niiva kom från LeBa-96 i division 2, men har spelat 61 matcher i Salibandyliiga med Josba och NST. Niivas poängsaldo från ligan är 9+14=23. Niiva spelade med Indians i division 1 säsongen 2010-2011 och besökte då Stjärnhallen.


Mikko Niiva och Olli Taskinen bör Blue Fox se upp med.

I övrigt vill vi varna för lagkaptenen Olli Taskinen som förra säsongen stod för 19+31=50 poäng i Divari, vilket gav honom en åttonde plats i poängbörsen. Kolla också in Taskinens blogg, Reenipäivä80. Eero Vepsäläinen och Riku Tuonen som förra säsongen gjorde 26+14=40 poäng respektive 21+17=38 poäng är också farliga.

Blue Fox har fått en överraskande bra start på säsongen. Efter fem spelade matcher ligger man på andra plats i tabellen med 8 poäng. Förra helgens fullträff med två vinster på bortaplan mot LaSB och ÅIF är i färskt minne, men imorgon är det ny match och inga poäng delas ut gratis.

Den interna poängbörsen är jämn, vilket är positivt. Tero Saaristo toppar med 6+0=6 poäng. Timo Salo har överraskat och har även han 6 poäng med 4+2. Anton Kallvik har 3+3=6 poäng. Robin Holländer och Mikael Nyvall är båda på 2+3=5 poäng. Johnny Ojala har inte ännu hittat målet, men har 0+4=4 poäng. Jonatan Tynkkynen som var av de bättre poängplockarna under försäsongen lider av att han var på resa under förra veckan och har efter tre spelade matcher 1+0=1 poäng. Den stora frågan är var Jori Isomäki och Kenneth Björkholm väljer att plocka in honom eller ska han börja på bänken?

För att Blue Fox ska ha möjlighet att hemföra två poäng från Kuopio krävs att man spelar lika bra och uppoffrande förvarsspel som under förra helgen. Samtidigt måste man hålla i bollen när man får chansen och spela långa anfall. Allt för att motståndarna inte ska ha möjlighet att dominera med boll. Matchen som spelas i Kuopiohalli börjar kl. 18.00. Förra helgen hade Blue Fox-supportrar hittat till Sibbo. Finns det månne några Blue Fox-fans i Kuopio? Matchen kan också följas via Tulospalvelu. Trust your instincts!