Karlebylaget Nibacos på besök

Karlebylaget Nibacos kommer på torsdag kväll på besök till Stjärnhallen för att spela en träningsmatch mot Blue Fox herrarna. Matchen blir extra intressant eftersom Roope Mutka, Viktori Niemi och Jonatan Tynkkynen har Nibacos som moderförening och Timo Salo har spelat de två senaste säsongerna med Nibacos.

Joni Lehtinen spelade ännu förra säsongen med Blue Fox, men har återvänt till Nibacos.
Foto: Glenn Hägg

Det är ett nytt Nibacos som kommer på besök till Stjärnhallen på torsdag kväll. Anfallarna Tynkkynen och Salo var förra säsongen Nibacos två bästa poängplockare, men nu fortsätter de sina karriärer med Blue Fox. Backen Viktori Niemi som nu prövar sina vingar med Blue Fox spelade även han med Nibacos förra säsongen. Blue Fox-bekantingen Petteri Toivola valde att flytta tillbaka till sin moderförening TU och ett par spelare har flyttat till SB Jymy från Karleby som tog steget upp från division 3.

Det starkaste nyförvärvet är den spelande tränaren Jukka Kinnunen som har erfarenhet från 252 ligamatcher med OLS, Josba och SSV. Kinnunens poängsaldo från ligan är 131+114=245 och i bagaget finns två FM-guld med SSV. Kinnunen har även spelat på högsta nivå i både Schweiz och Sverige. Joni Lehtinen spelade förra säsongen med 26 matcher med Blue Fox och poängsaldot 5+5=10, men valde att inför den kommande säsongen flytta tillbaka till moderföreningen Nibacos. Övriga nyförvärv är Jari Koski-Vähälä (SC Kokkola, division 3), Jussi Pietilä (SB Jymy, division 3), Henrik Huhtala (KannUra, division 3) och Eemu Juvonen (HiPa, division 3). Man har även lyft upp de egna juniorerna Jori Heikkilä och Jaani Nissilä. I Nibacos finns förutom Lehtinen också två andra spelare som representerat Blue Fox. Det är målvakten Mika Pirttimäki som säsongerna 2008-2009 och 2009-2010 vaktade målet för blårävarna samt anfallaren Toni Paloaho som har spelat 4 säsonger med Blue Fox. Paloaho har de senaste säsongerna spelat back och lär göra det även den kommande säsongen.

Blue Fox kommer till spel med en något sargad trupp. Petri Pollarinen och Rami Isomäki har båda problem med baklåret och väljer att vila. Viktori Niemi har problem med vristen efter att han stigit snett. Ronnie Ludén är upptagen med en fotbollsmatch och Jonatan Tynkkynen har arbetsförhinder. Däremot är Tero Saaristo tillbaka från sin skada och Jori Isomäki gör sig också redo för att spela. Det är Roope Mutkas tur att vakta målet efter att Mikael Enlund vaktade målet mot LNM.

När vi ringer upp Jori Isomäki för att få några kommentarer säger han att laget eftersträvar en bra helhet till matchen mot Nibacos. – Vi vill bättra på vår 2-1-2 eller sahakarvaus som vi kallar den. Vi vill svänga spelet snabbare och vi vill gå rätlinjigare mot mål. Det är de sakerna vi pratade om på tisdagens träning.

Isomäki säger att lagets målsättning är att spela med sahakarvaus under säsongen eftersom han anser att man har lättare att svänga spelet från den formationen. – Vi har kvar 1-2-2 som reservplan och det kan också hända att vi byter mitt i någon match om det behövs.

Torsdagens match mot Nibacos börjar kl. 19.00 i Stjärnhallen och inträdet är fritt. Välkomna!