Träningsmatch i Karleby

Blue Fox herrarna spelar på lördag en träningsmatch i Karleby där Limingan Niittomiehet står för motståndet. LNM var förra säsongen nykomlingar i Divari och man slutade på en tionde plats i serien.

Rami Isomäki var Blue Fox bästa spelare i matcherna i Umeå förra helgen.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

När Blue Fox och LNM möttes under förra säsongen utgick Blue Fox som segrare båda gångerna. I Limingo var Blue Fox bättre med 8-7 och seriespelets sista omgång i Nykarleby vann Blue Fox med 12-7.

Det har inte hörts så mycket från LNM efter seriespelet, men ny tränare har man i Olli Honka. Jarmo Härmä som förra säsongen tränade LNM har flyttat till Helsingfors för att ta över Erä Akatemia som också spelar i Divari. LNM var därför tvingat att hitta en ny tränare och det gjorde man i de egna leden när Honka som ännu förra säsongen spelade 19 matcher med laget tog över ansvaret.

På spelarfronten har LNM inte kommit ut med några som helst nyheter. I början på augusti har Honka uttalat sig på föreningens hemsida att det inte kommer att ske några större förändringar i truppen. Några målgörare har man förhandlat med och ett par äldre försvarsspelare slutar medan det kommer in nya unga ersättare. På målvaktssidan har man också på gång ett mera erfaret alternativ.

Blue Fox tillbringade förra helgen i Umeå där det blev tre förluster. Tränaren Jori Isomäki ansåg att resultaten i det här skedet inte är det viktiga utan nu var det olika spelarkombinationer som man sökte efter. Resan var också viktig för lagsammanhållningen.

Jonatan Tynkkynen är den av nykomlingarna/återvändarna som övertygat mest i träningsmatcherna. Tynkkynen har gjort mål i så gott som alla träningsmatcher och vi får hoppas att krutet hålls torrt ända till seriestarten. Isomäki uttalade sig i Österbottens Tidning att Rami Isomäki var blårävarnas bästa spelare under matcherna i Sverige. Ett bakslag var att Tero Saaristo skadade sig i låret förra helgen och därmed är han borta de närmaste två veckorna.

Matchen mot LNM spelas lördag 22.8 kl. 17.00 i Hållhagens skola och inträdet är fritt. Vi hälsar alla Blue Fox-supprtrar välkomna till Karleby för att heja fram vårt lag till en seger.

Adressen till Hållhagens skola är Beckbruksvägen 4/Pikiruukintie 4.