Team Thorengruppen ännu för starka

Det blev förlust även i den tredje matchen på svenska mark. Team Thorengruppen besegrade Blue Fox med 4-1. Blue Fox försökte denna gång satsa mera på försvar och kontringar vilket gjorde att målsiffrorna hölls nere. Det enda målet av de blåklädda gjordes av Johnny Ojala.

Mikael Enlund och Johnny Ojala var de två bästa i Blue Fox andra match mot Team Thorengruppen.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

Vi får tag i tränaren Jori Isomäki när laget är på O’learys i Umeå för att äta hamburgare. – Vi valde en lite annan taktik i vår sista match under Umeåvistelsen. Vi spelade mera försvarsbetonat med 1-2-2 och satsade på kontringar. Vi skapade nog tillräcklig med chanser för att göra några mål till, men vi led av samma dilemma som de senaste tre åren, nämligen att vi inte satte chanserna.

Isomäki upplevde Team Thorengruppen som ett mycket bollskickligt lag. – Det var betydligt högre bolltempo än i Divari i Finland. Team Thorengruppen kändes starkare än senast vi mötte dem och jag tror att de kommer att göra en mycket bra säsong i Allsvenskan.

Jag tycker vi hade mycket bra inställning i den här matchen fortsätter Isomäki. – Vi arbetade som ett lag, hjälpte varandra och började vinna närkamper. Johnny Ojala och Mikael Enlund var våra två bästa spelare i den här matchen. Efter den här helgen kan vi konstatera att vi inte kommer att målvaktsproblem den kommande säsongen. Vi har tre mycket bra målvakter som kämpar om speltid.

Isomäki tycker att det har varit en givande resa. – Vi har provat många olika kedjeformationer och vi börjar nu ha bra koll på individerna i laget. Vi har lite koll på vilka spelare som kan passa ihop och hur vi ska ställa upp laget. Enda minuset från resan är att Tero Saaristo skadade sig i baklåret och bara kunde spela en match.

Vi ska ännu spela tre träningsmatcher innan seriestarten. Nästa lördag spelar vi mot LNM i Karleby. Sen blir det en match mot Nibacos som inte är inprickad ännu och strax före seriestarten ska vi möta TU.

Formationer

Ojala – Holländer – Salo
J.Isomäki – Alex

Kallvik – Fredriksson – Tynkkynen
R.Isomäki – Rynnäs

Pollarinen – Sjöblom – Lillas
Niemi

Enlund

Björkholm och Nilsson kom med i spel efter halva matchen.