Träningsmatch nummer två

På söndag 9.8 spelar herrarna träningsmatch nummer två inför den kommande säsongen. Motståndare i matchen som börjar kl. 16.00 i Stjärnhallen är Toholammin Urheilijat. TU som spelar i division 2 Österbotten har förstärkt sitt lag inför den kommande säsongen och i truppen finns bl.a. Blue Fox-bekantingarna Jukka Keskisipilä och Petteri Toivola.

Jukka Keskisipilä som förra säsongen lirade med Blue Fox återfinns nu i motståndarlaget TU.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

Toholampi upplever något av en innebandyboom för tillfället. En ny aktivitetshall byggs i kommunen med drygt 3000 invånare. Den lokala innebandyföreningen Toholammin Urheilijat gör samtidigt en satsning och man har försökt få ihop ett riktigt slagkraftigt lag till den kommande säsongen i division 2. Det började med att man lyckades locka bröderna Harri och Jukka Keskisipilä tillbaka till moderföreningen. Den äldre brodern Harri har erfarenhet från 26 matcher i Salibandyliiga med OLS och 8+8=16 poäng som saldo. Jukka Keskisipilä har som bekant erfarenhet av hela 109 matcher i Salibandyliiga med SPV och poängen 5+7=12 samt två guld, ett silver och ett brons. Harri och Jukka har också erfarenhet från divison 1. Harri har spelat 105 matcher i landets näst högsta serie med 51+48=99 poäng. Jukka har spelat 66 matcher i division 1 med 41+18=59 poäng som saldo.

Andra intressanta nyförvärv är Petteri Toivola som återvänder till TU efter en säsong med Nibacos och Janne Kinaret som haft ett mellanår. Toivola har spelat 106 matcher i division 1 med lag som Nibacos, KSS och Blue Fox och samlat ihop poängen 45+39=84. Toivola spelade förra säsongen i försvaret med Nibacos så det ska bli intressant att se om han fortsätter på den platsen. Försvararen Janne Kinaret har spelat två säsonger i division 1 med Papas från Kajana och 9+20=29 poäng på 45 matcher.

I hemmalaget var det Jonatan Tynkkynen som övertygade mest i den förra träningsmatchen mot SB Vaasa. Vi får nu se hur han och de andra nyförvärven klarar sig mot ett mera bekant motstånd. TU förväntas vara med i toppen av division 2, men är trots det ett lättare motstånd än SB Vaasa som ska vara med i toppen av Divari. Hemmalaget borde få lite mera tid att göra de saker man vill göra, men det gäller ändå att komma in med rätt inställning i matchen. TU är inget dåligt lag och de kan överraska med sin erfarna trupp.

Robin Holländer som förväntas ta en stor roll den kommande säsongen saknades i matchen mot SB Vaasa, men är nu med i truppen. Alexander Nyman är däremot borta på grund av utlandsvistelse. Det har ryktats att Jori Isomäki tar hans plats i laguppställningen. Jonathan Nilsson kommer att var borta eftersom NIK samtidigt har match i Terjärv. Didrik Lillas saknas också i truppen på grund av personliga skäl. Mikael Nyvall och Jakob Klingenberg är båda skadade och deltar med största sannolikhet inte. Rami Isomäki har en mindre skada och även han är ett frågetecken. Däremot kommer Blue Fox att presentera ett nytt kontrakt före matchen och spelaren går rakt in i den spelande truppen.

Kom och se Blue Fox spela sin andra träningsmatch söndag 9.8 kl. 16.00 i Stjärnhallen. Det här är samtidigt lagets sista träningsmatch på hemmaplan. De följande fem träningsmatcherna spelas nämligen på bortaplan. Inträdet är denna gång fritt. Välkommen!