Blue Fox möter SB Vaasa

Det är inte ofta vi fått se Blue Fox möta ett lag från Vasa i en träningsmatch före säsongsstarten. Senast det skedde var inför säsongen 2009-2010 när Blue Fox mötte division 2-laget Team Merikotkat. Woodcutters eller SB Vaasas representationslag har nog aldrig besökt Nykarleby för en träningsmatch, men nu blir det av när SB Vaasa kommer till Stjärnhallen torsdag 30.7. kl. 19.00.

Robin Holländer förväntas ta en större roll denna säsong.
Foto: Glenn Hägg

 

Matchen mellan Blue Fox och SB Vaasa blir på många sätt en mycket speciell match. SB Vaasa har värvat friskt under våren samt sommaren och tre av spelarna var ännu förra säsongen en del av Blue Fox trupp. Det är Henry Backman, Sami Saari och Samir Mountassir som alla tagit steget över till lokalkonkurrenten. Backman och Saari är inte så stora förluster, men Mountassir var Blue Fox bästa spelare under förra säsongen och hans frånvaro i det blåa laget kommer att märkas.

SB Vaasa har även presenterat en del andra intressanta nyförvärv. Arttu Kukko har återvänt efter en säsong med SalBa i innebandyligan. En annan som återvänder är Eetu Sariola som säsongen 2013-2014 var en av SB Vaasas bästa backar med 14+5=19 poäng på 18 matcher. Förra säsongen spelade Sariola med Nurmon Jymy i division 2 och var en lagets ledande spelare när man kvalade till division 1. Anfallaren Kevin Nylund från Borgå är helt ny i vasalaget. Farmspelarna Sami Kujala och Niko Mäkelä spelade större delen av förra säsongen med SB Vaasa trots att de hade kontrakt med SPV och nu blir de en permanent del av SB Vaasas trupp.

SB Vaasas målvaktsgarde har förnyats så gott som totalt. Borta är förstemålvakten Pasi Järvinen som kommer att pröva sina vingar med SalBa i innebandyligan, medan andremålvakten Toni Oinas enligt rykten har valt att avsluta sin karriär. Istället blir det Hannes Hannula och Mikael Aromaa som får axla huvudansvaret mellan stolparna i  SB Vaasa. Hannula inledde förra säsongen med SB Vaasa, men flyttade mitt under säsongen till Nurmon Jymy och återvänder alltså nu till Vasa. Aromaa spelade förra säsongen med Floor Fighters Chemnitz i Tyskland, men han har från tidigare erfarenhet av spel i Divari med FBC Turku och SBS Wirmo. SB Vaasa har även kontrakt med Blue Fox-fostrade 16-årige målvakten Anton Kronqvist. Förutom dessa har även målvakten Topias Laitila tränat med laget.

Blue Fox viktigaste nyförvärv består av spelare från de lägre serierna och spelare som haft ett mellanår eller två. Rami Isomäki är tillbaka i försvaret efter ett mellanår och han kommer att bli en mycket viktig kugge i Blue Fox-maskineriet. Petri Pollarinen har hållit upp med innebandyn i två säsonger och hans form är något av ett frågetecken. När han senast spelade med Blue Fox var han en viktig del av en mycket välsmord kedja tillsammans med Pekka Kontturi och Robin Holländer. Få se om tränarteamet igen väljer att placera Holländer och Pollarinen tillsammans.

Från Nibacos stiger tre nya spelare in i truppen. Jonatan Tynkkynen är den mest intressanta junioren som Nibacos fått fram de senaste åren. Han har visat vad han kan i division 2, men nu är det upp till bevis på en ny nivå. Timo Salo är hockeyspelaren som sadlat om till innebandy och det ska bli intressant att se hur han klarar sig i det högre tempot. Viktori Niemis roll är det i det skedet svårt att uttala sig om. Kan han knipa en ordinarie plats?

Från den egna juniorleden har tre spelare plockats upp till representationslaget och under försäsongen kan vi räkna med att de alla får speltid. Hur det blir sen när seriespelet startar är en annan femma, men genom att visa goda takter i träningsmatcherna kan man vika sig en plats i truppen. Colin Björkholm, Didrik Lillas och Jonathan Nilsson har allt i egna händer.

Blue Fox match mot SB Vaasa spelas torsdag 30.7 kl. 19.00 i Stjärnhallen. Inträdet till matchen är 5 €. Välkommen!

 

Övriga inprickade träningsmatcher är:

 

Söndag 9.8 Blue Fox - Toholammin Urheilijat

Fredag till söndag 14-16.8, tre träningsmatcher i Umeå

Lördag 22.8 Blue Fox - LNM, matchen spelas i Karleby

Fredag 11.9 Toholammin Urheilijat - Blue Fox, matchen spelas i Toholampi


Vi återkommer med mera detaljer närmare matchdatum.