Blue Fox besegrade LNM

Blue Fox besegrade på söndag kväll LNM med 8-7 i Liminka efter perioderna 3-3, 3-0 och 2-4. Blue Fox har nu fem vinster på rad och ligger på andra plats i tabellen. Anton Kallvik var poängkung för dagen med 4+0.

Anton Kallvik var dagens hjälte med 4+0.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

Blue Fox fick för andra dagen i rad en bra start. Efter fem och en halv minut var man i ledning med 3-0. Målskyttar var i tur och ordning Anton Kallvik, Ronnie Ludén och Joni Lehtinen. Precis som i matchen mot LaSB valde motståndarlaget att då byta målvakt. Denna gång hade målvaktsbytet önskad effekt och vid 14.55 var matchen kvitterad. Målgörare för LNM var Marko Latvalehto, Otso Tornberg och Niko Pelkonen.

Blue Fox tog ny fart i den andra perioden. Redan efter 21.21 kunde Anton Kallvik föra upp bortalaget i en ny ledning. Johnny Fredriksson stod för framspelningen. Vid 33.57 var det dags för Tero Saaristo att utöka ledningen till 5-3 på pass av Alexander Nyman. Bortalaget lyckades pricka in ännu ett mål före periodpausen. Jakob Klingenberg målskytt på pass av Sami Saari. Periodens tredje mål kom under en avvaktande utvisning.

Den tredje perioden hann bara bli 25 sekunder gammal innan Matias Luokkanen reducerade till 4-6. Vid 46.49 utökade Anton Kallvik ledningen till 4-7 på pass av Ronnie Ludén. Knappt tre minuter senare utvisades Joni Lehtinen för låsning av klubba. Dryga minuten senare var bollen i mål och ställningen var 5-7. Petro Rautio stod för reduceringen och Jarkko Hiltunen spelade fram. Vid 52.34 utvisades Jukka Keskisipilä för farligt spel och igen kunde hemmalaget utnyttja det numerära överläget. Denna gång med Jarkko Hiltunen som målskytt och Matias Luokkanen fick passningspoängen. När matchuret hunnit fram till 55.41 kunde Anton Kallvik pricka in sitt fjärde mål för kvällen och ställningen var 8-6 till Blue Fox. Tyvärr var bortalaget inte tillräckligt skärpt i det efterföljande bytet och endast 8 sekunder senare kunde Juho Laurila reducera till 7-8 på pass av Atte Savolainen. Nu skiljde det bara ett mål mellan lagen och slutet på matchen blev olidligt spännande. Vid 58.22 tog LNM time out och så fort tillfälle gavs plockade man ut målvakten för att få in en extra utespelare. Blue Fox lyckades dock freda sitt mål och matchen slutade 8-7 till nykarlebylaget.

Formationer

Ojala – Saaristo – Keskisipilä
J.Isomäki – Nyman

Ludén – Fredriksson – Kallvik
Mountassir – Rynnäs

Nyvall – Sjöblom – Lehtinen
Saari – Klingenberg

Enlund

Matchprotokoll