Blue Fox möter SB Welhot i Siilinjärvi

Det är fyran och femman i Divari som drabbar samman på söndag när Blue Fox möter SB Welhot i Siilinjärvi. Kuopiolaget SB Welhot har nämligen förlagt helgens båda matcher till grannkommunen Siilinjärvi.

Samir Mountassir är Blue Fox fjärde bästa målskytt med 7 gjorda mål.
Foto: Glenn Hägg

SB Welhot ligger på femte plats i Divari med 14 ihopspelade poäng på 12 matcher. Laget har 7 vinster och 5 förluster och målskillnaden 79-70. Förra säsongen slutade SB Welhot på en andra plats i Divari och man fick kvala till Salibandyliiga. SB Welhot styrka är jämnheten, men det är samtidigt lagets svaghet. SB Welhot har ett jämnt lag där i princip vem som helst kan avgöra, men samtidigt är det ett väldigt jämngrått lag där ingen riktigt sticker ut. Inför säsongen tippade Pääkallo.fi att SB Welhot skulle sluta på en tredje plats i tabellen och laget ligger nu och snusar på den platsen. I de tre senaste matcherna har det blivit två vinster och en förlust för SB Welhot. För tre veckor sen besegrade man SBS Wirmo med 7-5. För två veckor sen blev det förlust med 9-5 mot serieledarna Steelers på bortaplan. Igår blev det vinst med 8-6 mot M-Team i Siilinjärvi.

Olli Taskinen är laget bästa poängplockare med 12+12=24 poäng på 12 spelade matcher, vilket ger honom en elfte plats i poängbörsen. Riku Tuononen har samlat 8+11=19 poäng på 12 matcher och Iiro Lankinen har 5+13=18 poäng på 11 matcher. Eero Vepsäläinen har även han 18 poäng, men i form av 12+6 på 12 matcher. Petri Lesch räknas som en av seriens bästa målvakter och han har på 9 matcher räddningsprocenten 80,15.

Blue Fox är alltså på fjärde plats i serien med 15 poäng på 12 matcher. Det har så här långt blivit 7 vinster, 1 oavgjord match och 4 förluster för det blåa laget. Blue Fox har målskillnaden 70-55. I de tre senaste matcherna har det blivit två vinster och en förlust för laget. För två veckor sen förlorade Blue Fox med 8-6 på hemmplan mot ÅIF, medan man besegrade PSS med 9-0 på bortaplan. För en vecka sen blev det en knapp 5-4 vinst mot jumbon SBS Masku.

Johnny Ojala toppar sin vana trogen poängbörsen i Blue Fox med 13+12=25 poäng på 12 matcher. Tero Saaristo är tvåa med 14+9=23 poäng på 12 matcher och Jukka Keskisipilä är trea med 11+3=14 poäng på 12 matcher. Jori Isomäki har även han gjort 14 poäng, men i form av 1 mål och 13 passningspoäng. Utanför första femman är Samir Mountassir bäste målgörare med 7 strutar. Mikael Enlund och Roope Mutka delar tills vidare på ansvaret mellan stolparna i Blue Fox. Enlund har räddningsprocenten 83,46 medan Mutka har procenten 79,86.

När Blue Fox och SB Welhot möttes i Stjärnhallen i oktober var det hemmalaget som drog det längre strået och besegrade besökarna med 9-3. Den gången var Det Blue Fox första femma som avgjorde matchen. Tero Saaristo var poängbäst med 1+5, medan Johnny Ojala hade 4+1 och Jukka Keskisipilä 3+1. Den stora frågan på söndag är om det är Blue Fox spetskompetens eller SB Welhots jämnhet som fäller avgörandet. Det får vi svar på kl. 18.00 på söndag. Du kan följa matchen på Tulospalvelu.