Nykomling på besök

På lördag kommer nykomlingen SBS Masku på besök till Stjärnhallen. SBS Masku har på åtta matcher samlat på sig endast två poäng och laget är trettonde och näst sist i tabellen. Blue Fox har haft stora problem på hemmaplan och förlorat tre av fem hemmamatcher. Nu finns det möjlighet till förbättring.

Mikael Nyvall gjorde sitt första mål för säsongen i matchen mot PSS. Kommer det mera på lördag?
Foto: Glenn Hägg

SBS Masku är alltså nykomlingar i Divari efter att man förra säsongen tog steget upp från division 2. Laget har fått en tuff start som nykomlingar i Divari och man har bara lyckats knipa en vinst. Vinsten kom i säsongens första match mot lokalkonkurrenten SBS Wirmo, men det börjar nu vara två månader sedan. Efter den matchen har det följt sju raka förluster. SBS Maskus målskillnad på 33-67 är inget att hänga julgranen.

SBS Masku har farmavtal med TPS i Salibandyliiga, så man har möjlighet att få förstärkningar därifrån. Hittills verkar det däremot inte ha hjälpt upp lagets situation. SBS Masku tränas av Michael Fager som har en lång karriär bakom sig som spelare i TPS.

SBS Maskus bäste poängplockare är Jani Kaksonen som på 8 matcher samlat på sig 7+2=9 poäng. Santeri Urponen har 4+5=9 poäng och Joni Lempiäinen har 2+6=8 poäng. En annan spelare att hålla ett extra öga på är Rami Lehtola med rutin från 105 ligamatcher med 18+19=37 poäng. Lehtola har också spelat 212 matcher i division 1 med poängen 142+133=275. SB Maskus målvakter har av förståeliga skäl inte så bra räddningsprocenter. Joni Lehtinen som har fått mera förtroende har 77,63 % medan Janne Nurminen har 68 %.

Blue Fox har gått igenom en lite tuffare period under de fem senaste matcherna. Det har blivit två vinster och tre förluster. Nu finns det chans att bättra på poängsaldot när ett av kölagen kommer på besök. Trots det får vi inte underskatta motståndet, i den här serien kan vem som helst slå vem som helst. Blue Fox ligger på fjärde plats i tabellen och har spelat 11 matcher i vilka det blivit 6 vinster, en oavgjord match och 4 förluster och 13 poäng. Målskillnaden är hyffsade 65-51. Upp till serieledarna Steelers skiljer det 5 poäng.

Johnny Ojala är femma i poängbörsen med 13+11=24 poäng på 11 matcher. Tero Saaristo återfinns på trettonde plats med 12+9=21 poäng på 11 matcher. I Blue Fox interna poängbörs är Jori Isomäki tredje med 1+12=13 poäng, medan Jukka Keskisipilä är fjärde med 10+2=12 poäng. Blue Fox målvakter Mikael Enlund och Roope Mutka har vaktat målet i sex matcher på var. Enlund har något bättre räddningsprocent med 83,46, men Mutka bättrade på sin procent i matchen mot PSS och är nu uppe i 80,16.

För Blue Fox skulle det nu krävas en vinst för att få lite stabilitet i spelet. Det vore bra att bygga på förra söndagens 9-0 vinst mot PSS. Vi hoppas också att hemmalaget så småningom ska bredda sitt målskytte. Det kommer under säsongen att behövas en jämnare målproduktion från hela laget, det vet vi av erfarenhet, speciellt om man ska hållas med i toppstriden. Från förra lördagens match mot ÅIF hoppas vi att man lärt sig att inte skjuta i första täckande spelaren. Vi vill se mera direktskott på pass, där motståndarna inte hinner med i förflyttningen. Matchen på lördag mellan Blue Fox och SBS Masku börjar kl. 16.00 i Stjärnhallen. Klä dig i blått för att visa ditt stöd för hemmalaget. Trust your instincts!