Byakamp i Stjärnhallen

På lördag bjuds det igen på toppinnebandy i Stjärnhallen i Nykarleby. Blue Fox herrarna får nämligen besök av SBS Wirmo från Mynämäki, norr om Åbo. SBS Wirmo var förra säsongen nykomlingar i Divari och man var säsongens stora överraskning. Länge låg man på kvalplats, men laget slutade till sist på sjätte plats i tabellen.

Jukka Keskisipilä har fått en bra start på säsongen i Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg

Mynämäki är med sina 7900 invånare storleksmässigt väldigt nära Nykarleby med 7500 invånare så det här blir något av en byakamp. SBS Wirmo har själv också utnämnt sig till ”oman kylän pojat” och laget kallas även för puimurit (skördetröskorna).

Om förra säsongen var näst intill en dans på rosor för SBS Wirmo så har starten på denna säsong varit betydligt tyngre. SBS Wirmo har spelat fem matcher och det har blivit en vinst och fyra förluster. Säsongens första vinst kom så sent som på fredag för en veckan sen mot ett annat bottenlag, PSS från Borgå. SBS Wirmos målskillnad är 27-28. Av den kan man utläsa att SBS Wirmo gör alldeles för få mål för att vinna matcher.

SBS Wirmos bäste poängplockare är Jussi Lännistö med 2+6=8 poäng på 5 matcher. Han följs närmast av Jani Varjonen med 3+3=6 poäng på 5 matcher och Joni Valtonen med 5+0=5 poäng på 5 matcher. Jaakko Kaistinen är SBS Wirmos etta mellan stolparna. Han har vaktat målburen i 5 matcher och har räddningsprocenten 80.

SBS Wirmo tappade tre viktiga spelare efter förra säsongen. Anfallaren Joni Peltola flyttade till SalBa och målvakten Tomi Aaltonen till Nokian Krp, medan backen Hannes Kari har åkt iväg som utbyteselev. Ersättare har man hittat i de lägre divisionerna. De två mest intressant nyförvärven är Janne Tissari och Jussi Lännistö, båda med förflutet i USB som har återförenats med Matti Alivuotila. Säsongen 2009-2008 var Tissari, Lännistö och Alivuotila en respektingivande trio i USB från Nystad.

Förra säsongens match mellan Blue Fox och SBS Wirmo i Stjärnhallen är något vi gärna vill glömma. Hemmalaget ledde med 5-2 ännu när drygt 47 minuter av matchen hade spelats. Vid 59.16 kvitterade SBS Wirmo till 5-5 och med bara två sekunder kvar av ordinarie matchtid avgjorde Juho Lehtinen. Hannes Kari var något av matchvinnare den gången med 2+2, medan Tomi Aaltonen i målet hade 37 räddningar. Som tur är de båda inte med på lördag.

Efter förra helgens fina vinst mot serieledarna Steelers är Blue Fox nu nummer två i serietabellen med 9 poäng på sex matcher. Det har blivit fyra raka vinster för blårävarna och det känns som att laget verkligen är på gång.

Tero Saaristo är bäste poängplockare i Blue Fox med 7+6=13 poäng på sex matcher. Johnny Ojala är inte mycket sämre med sina 6+7=13 poäng på sex matcher. Första kedjans tredje länk, Jukka Keskisipilä har 6+1=7 poäng efter sex spelade matcher. Mikael Enlund förbättrade sin räddningsprocent till 90,67 efter matchen mot Steelers och toppar nu statistiken i Divari. Om Markus Åbb står fast vid sin åsikt att spela Enlund och Mutka i varannan match borde det vara Mutka, med räddningsprocenten 77,5 som ska axla ansvaret i matchen mot SBS Wirmo.

Kom på lördag kl. 16.00 till Stjärnhallen för att uppleva den trevliga stämningen och den högklassiga innebandyn! Klä dig i blått för att visa ditt stöd för hemmalaget. Trust your instincts!