En söndag i Kervo

Det blir en söndag i Kervo för herrarna eller blir det det? Herrarna ska besöka Blackbirds från Kervo, men eftersom de för tillfället saknar hemmahall så spelas matchen istället i Sibbo.

Markus Åbb har nya femmor till matchen mot Blackbirds. Vem får Anton Kallvik spela med?
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

Blackbirds brukar alltid vara ett svårt motstånd för Blue Fox även om det förra säsongen blev två vinster för de blåa. Blackbirds slutade förra säsongen på en femte plats i tabellen, strax efter Blue Fox. Man samlade ihop 31 poäng i jämförelse med 33 poäng för Blue Fox. Blackbirds var förra säsongen det lag i Divari som gjorde överlägset flest mål, man gjorde 215 mål på 26 matcher, när det lag som gjorde näst mest kom upp till 185 mål. Ett målglatt gäng får man verkligen säga. Blackbirds problem är att man också släpper in väldigt mycket mål, förra säsongen släppte man in 176 mål och det var bara två lag som släppte in mera mål i Divari.

Två av orsakerna till Blackbirds många mål kan skrivas Jyri Laine och Mikko Piippo. För en vecka sen varnade jag för duon Itkonen och Reunamäki i M-Team, men vi höjer även ett varningens finger för duon Laine och Piippo. Laine är den högerfattade målskytten och Piippo är den vänsterfattade framspelaren. Laine var Divaris bäste poängplockare säsongen 2013-2014 med 63+18=81 poäng på 24 matcher. Laine har för övrigt ett smått fantastiskt målsnitt i Divari med 188 mål på 88 matcher, vilket ger ett snitt på mer än 2 mål per match. Piippo var sjätte i poängbörsen med 20+37=57 poäng på 25 matcher.

Blackbirds har tappat en del viktiga pjäser från förra säsongen. Iiro Kinnunen och Markus Pittisjärvi som var lagets tredje och fjärde bästa poängplockare har försvunnit. Borta verkar också Petri Pyysing vara. Ersättande spelare har man hittat hos SSV i Helsingfors. Därifrån har både Tommi Kokkonen och Eetu Sirkka kommit. Båda är födda 1993. Man har även plockat upp en del egna juniorer i laget. Det har hörts att Blackbirds inte tränat så bra i sommar och på den egna hemsidan har man skrivit att säsongen kommer att bli en utmaning.

Blue Fox har haft en knagglig inledning på säsongen. I första matchen mot SB Vaasa blev det just och just oavgjort och i säsongens första hemmamatch mot M-Team blev det en knapp förlust. Nu börjar det vara dags för säsongens första vinst. Blue Fox har haft problem med att hitta de rätta formationerna och därför har Markus Åbb utlovat en del ommöbleringar till söndagens match.

Matchen mot Blackbirds startar kl. 15.30 i Nickby Allaktivitetshall (Nikkilän Monitoimihalli) i Sibbo. Vi hälsar alla som befinner sig i trakten varmt välkomna att heja på Blue Fox! För alla andra kan vi hänvisa till Tulospalvelu. Trust your instincts!