Vinst och förlust för herrarna

Blue Fox inledde träningsmatchandet med att besegra Umeå City med 4-3 i en match som spelades 2 x 20 min. Periodsiffrorna skrevs 1-0 och 3-3. Anton Kallvik och Filip Kronqvist stod för två mål på var. I den andra matchen för hemmalaget skrev slutsiffrorna mellan Blue Fox och Team Thorengruppen 5-7 efter perioderna 1-6, 1-1 och 3-0.

Matchstart mellan Blue Fox och Umeå City, där hemmalaget spelade med vita skjortor.
Foto: Mårten Andtbacka

 

Blue Fox besegrade Umeå City 

 

Turneringen inleddes med att Blue Fox mötte Umeå City. Blue Fox valde att inte matcha sina mest rutinerade spelare utan man förlitade sig på ungdomlig iver. Hemmalaget kunde gå till ledning vid tiden 13.36 när den andra möjligheten i numerärt överläge gav utdelning. Sami Saari passade från högerkanten i offensiv zon och Anton Kallvik kunde med ett direktskott föra upp Blue Fox i en 1-0 ledning. Denna ledning skulle även stå sig perioden ut. Johnny Fredriksson skadade sig i mitten av andra perioden. Enligt de första undersökningarna lär det vara en sträckning i låret vilket innebär att han blir borta i några veckor.

När tre minuter hunnit gå av den andra perioden kunde Umeå City kvittera till 1-1. Niklas Fransson fick till ett skott från vänsterkanten som Blue Fox-försvaret inte hann täcka. I det efterföljande bytet kunde Anton Kallvik med sitt andra mål för dagen föra upp Blue Fox i en ny ledning. Kallvik pressade själv till sig bollen av en motståndarback och sköt in bollen vid den närmsta stolpen. Drygt tre minuter senare kunde Filip Kronqvist utöka hemmalagets ledning. Henry Backman skapar yrlse framför motståndarmålet och Filip Kronqvist är först på en retur och peter in bollen i mål. Vid tiden 33.00 kan Umeå reducera till 3-2. Det kommer en pass från höger backplats in i slottet som Vidar Tirén kan styra in i mål. I det efterföljande bytet bjuder Filip Kronqvist på något så ovanligt som ett skott från halva plan och det slinker in när stolpen. Kronqvist har inte gjort sig känd som någon storskytt, men här var det mera skottögonblicket som överraskade motståndarmålvakten. Med två och en halv minut av andra perioden kunde Umeå City reducera till 4-3. En umespelare avancerade längs med högerkanten och passade till bortre stolpen där Fimmy Nyberg kunde styra in bollen. Inga fler mål blev det och därmed slutade matchen 4-3.

Formationer

Fredriksson - Holländer - Kallvik
Saari - Klingenberg

Kronqvist - Sjöblom - Backman
Keskisipilä - M.Brännbacka

Björkholm - Nyvall - Lehtinen
Mountassir - Nyman

Enlund

Fredriksson skadade sig i mitten på första perioden. Saaristo tog då hans plats i första femman.

 

Förlust mot Team Thorengruppen

 

Dagens sista match, den mellan Blue Fox och Team Thorengruppen slutade 5-7 efter perioderna (1 - 6, 1 - 1, 3 - 0). Dålig start av Blue Fox, men man bättrade på hela tiden.

Målgörare för Blue Fox var Keskisipilä x 2, Holländer, Nyman och Björkholm. Målet vaktades av Roope Mutka.

 

Lördagens resultat

Blue Fox – Umeå City 4-3 (1-0, 3-3)

OLS – Team Thorengruppen 0-4 (0-1, 0-1, 0-2)

Umeå City – OLS 5-2 (0-1, 2-0, 3-1)

Blue Fox – Team Thorengruppen 5 -7 (1-6, 1-1, 3-0)