Blue Fox möter Jeppis FBC

Det har blivit en ändring i matchprogrammet i helgens turnering. Team Thorengruppen önskade spela tre matcher istället för fyra i turneringen vilket innebar att matchen på söndag morgon mellan Blue Fox och Thorengruppen faller bort. Eftersom Blue Fox vill spela fyra matcher gick inbjudan vidare till Jeppis FBC som har tackat ja. Det här betyder att Blue Fox och Jeppis FBC kommer för första gången på över 6 år att mötas i en träningsmatch.

Jeppis FBC har inför den kommande säsongen fått en friplats i division 2 Österbotten och laget är i full igång med förberedelserna. Tränaren Tommi Penttinen berättar att Markus Åbb kontaktade honom i onsdags för att få reda på om Jeppis FBC var intresserade av en träningsmatch. – Jag hade precis klippt gräset och var på väg till Ådö fiskehamn för att pumpa vatten ur båten. Jag blev verkligen förvånad när Markus ringde och ville spela en match mot oss. Det var lite svårt att få ihop ett lag med så här kort varsel eftersom vi har en del spelare som är upptagna med jobb och resor.

Jag förstod på Markus att det är viktigt för Blue Fox med ännu en match att få testa sin spelare i fortsätter Tommi. – Vi vill ställa upp på det. Jag är väldigt glad att vi igen verkar få igång ett samarbete mellan Blue Fox och Jeppis FBC. Jag har jobbat hårt för det i vår förening och jag hoppas att juniorerna och föräldrarna börjar inse det. Kanske vi så småningom kan ha gemensamma juniorlag i de äldsta åldersgrupperna?

Jeppis FBC har för tillfället kontrakt med 16 spelare, 12 utespelare och 4 målvakter. Laget har fått 5 nya spelare, varav målvakten Jan-Olof Backlund, med förflutet i Blue Fox, är en. De övriga nya spelarna kommer från stadsserielaget Flyers som de senaste säsongen varit med i toppen av Stadsserien i Jakobstad.

Vi har länge försökt få med spelarna från Flyers i Jeppis FBC:s verksamhet säger Tommi och även om de tidigare inte deltagit i seriespel så är det frågan om duktiga spelare. – Matchen mot Blue Fox ger oss möjlighet att testa vårt försvarsspel och vi får även möjlighet att testa några nya spelare.

Det uppdaterade matchprogrammet för turneringen ser ut som följer:

Lördag 23.8
10:00 OLS – Team Thorengruppen 3 x 20 min
12:00 Blue Fox – Umeå City 2 x 20 min
15:00 Umeå City – OLS 3 x 20 min
17:00 Blue Fox – Team Thorengruppen 3 x 20 min

Söndag 24.8
10:00 Blue Fox – Jeppis FBC 2 x 20 min
11:15 Umeå City – LNM 2 x 20 min
12:45 Team Thorengruppen – LNM 3 x 20 min
14:45 Blue Fox – Umeå City 3 x 20 min

Observera att vissa matcher spelas 2 x 20 minuter.

Inträdet till turneringen är 5 €/dag.