Blue Fox besöker jumbon i Tammerfors

På lördag åker herrarna till Tammerfors för att möta seriejumbon Ilves. Tammerforslaget Ilves har efter 21 spelade matcher inte lyckats öppna poängkontot och det är redan klart att laget kommer att degraderas.

Rami Isomäki är tillbaka i truppen efter förra helgens febersläng.
Foto: Glenn Hägg

Ilves nedflyttas andra säsongen i rad eftersom laget efter förra säsongen degraderades från Salibandyliiga. Att Ilves skulle få det svårt i Divari stod klart redan före säsongen startade eftersom så gott som hela ligalaget från säsongen före försvann till lokalkonkurrenterna i Tammerfors.

På 21 matcher har det alltså blivit 21 förluster för Ilves. Målskillnaden är katastrofala 76-228. För det mesta har Ilves förlorat med ganska stora siffror som i de tre senaste matcherna där det blivit förluster med 11-3 mot SB Welhot, 11-3 mot FBC Turku och 16-6 mot SBS Wirmo. Före det blev det däremot förhållandevis små förluster mot LaSB med 6-2 och mot Steelers med uddamålet 5-4.

Ungraren Domokos Rácz är lagets bäste poängplockare med 15+8=23 poäng på 20 matcher, vilket ger honom en 41:a plats i poängbörsen. Näst bäst i Ilves är Ville Ollikainen med 8+9=17 poäng på 16 matcher. Arttu Ahonen har 5+12=17 poäng på 21 matcher och Kimi Rantamäki 12+4=16 poäng på 17 matcher. Aki Hänninen har vaktat målet i 19 av lagets matcher och han har räddningsprocenten 71,73.

Blue Fox är nu trea i tabellen med 27 poäng på 21 spelade matcher. Lagets målskillnad är 134-100. Blue Fox är inne i en tre matcher lång vinstsvit. Det har i tur och ordning blivit vinster mot Karhut med 5-3, Blackbirds med 10-7 och mot ÅIF med 7-4.

Johnny Ojala är tvåa i poängbörsen med 19+37=56 poäng på 21 matcher. Tero Saaristo har 34+11=45 poäng på 21 matcher och Janne Karvonen har 29+12=41 poäng på 21 matcher. Mikael Enlund har spelat upp sig under hela säsongen och är nu femma i målvaktsligan med räddningsprocenten 81,89.

När Blue Fox och Ilves möttes i Stjärnhallen i början på november slutade matchen 14-3 till hemmalaget. Tero Saaristo och Johnny Ojala var den gången stora segerarkitekter med 5+2=7 poäng respektive 3+4=7 poäng. Intressant från den matchen var att Samir Mountassir gjorde två mål och Filip Kronqvist gjorde sitt första mål i Divari. Båda dessa kommer att saknas i Blue Fox laguppställning på lördag. Mountassir har som bekant en lång rehabilitering framför sig och Kronqvist har valt att spela med Blue Fox II resten av säsongen för att få så mycket speltid som möjligt. Även Jakob Klingenberg saknas från laguppställningen på grund av personliga skäl. Alexander Nyman kommer att spela med B-juniorerna i Stjärnhallen på lördag och finns inte heller med i bussen till Tammerfors. Däremot ryktas det att både Jonathan Sjöblom och Ronnie Ludén kan få starta matchen på backplats.

Matchen mot Ilves borde vara en formalitet. Blue Fox är ett så pass mycket bättre lag än Ilves, men ett varningens finger bör ändå höjas för lokatterna. Det är inte ofta som ett lag faller ur serien utan att ta en enda poäng. Om Blue Fox går in i matchen med dålig inställning kan vad som helst hända. Det som herrarna också borde tänka på är att målskillnaden kan avgöra om det blir avancemang, ligakval eller sommarlov efter sista seriematchen lördag 1.3.

Matchen mot Ilves börjar kl. 16.00 på lördag och spelas i Rahola. Matchen kan även följas på Tulospalvelu. Trust your instincts!