Från toppmatch till toppmatch

Toppmatcherna avlöser varandra för Blue Fox herrar. På lördag åker man till Kuopio för att möta tabelltrean SB Welhot. Från laget har det hörts att det är play off som startar nu. Nu gäller det att vara på topp och vinna varje match för att hållas med i tätstriden.

Enligt uppgift är det här Samir Mountassirs sista match före operationen.
Foto: Glenn Hägg

SB Welhot är alltså trea i tabellen i Divari med 21 poäng, lika många som Blue Fox som är på andra plats. Båda lagen har spelat 17 matcher, men i målskillnaden skiljer det en aning. Blue Fox har målskillnaden 111-81 som ger 30 plusmål, medan SB Welhot har målskillnaden 116-114 och endast 2 plusmål. På lördag har plusmålen däremot mindre betydelse eftersom det lag som går segrande ur matchen kommer att vara före i tabellen. När Blue Fox och SB Welhot möttes i mitten av november i Stjärnhallen gick hemmalaget segrande ur matchen med siffrorna 8-5. Det var en svängig match gick upp i en 4-0 ledning, men SB Welhot kunde kvittera till 4-4 innan Blue Fox pånytt kunde gå ifrån till 7-4. I slutet lyckades lagen ännu göra varsitt mål.

En intressant detalj är att SB Welhot inledde serien med 9 hemmamatcher. Efter det har det blivit 8 bortamatcher på raken. Det här alltså SB Welhots första hemmamatch sedan 10.11.

Ser vi på de tre senaste matcherna så har SB Welhot två vinster och en förlust. SB Welhot har i de matcherna besegrat Blackbirds och SalBa, men tagit stryk mot Karhut. Blue Fox motsvarande facit i de tre senaste matcherna är en vinst, en oavgjord match och en förlust. Vinsten kom mot PSS, man spelade oavgjort mot M-Team och nu senast blev det förlust i derbyt mot SB Vaasa.

Ser vi till den personliga statistiken är Johnny Ojala på första plats i poängbörsen i Divari med 18+27=45 poäng på 17 matcher. Tero Saaristo och Janne Karvonen är sjua och åtta med 26+10=36 poäng respektive 23+11=34 poäng. Mikael Enlund är på sjätte plats i målvaktsstatistiken med 81,98 i räddningsprocent.

SB Welhots bästa poängplockare är Jonni Koskinen på 16:e plats i poängbörsen med 13+15=28 poäng på 17 matcher. Olli Taskinen och Niko Mäkinen är 19:e och 20:e med 9+18=27 poäng respektive 18+8=26 poäng. Intressant är att Mäkinen som spelar back har gjort hela 18 mål. Joonas Kristiansson har vaktat målet i 11 av lagets matcher med räddningsprocenten 76,39. Den forna juniorvärldsmästaren Petri Lesch har vaktat målet i 5 matcher och har räddningsprocenten 83,55.

Lördagens match mellan Blue Fox och SB Welhot blir oerhört viktig. Det är verkligen ett play off som startar nu. Det gäller att slåss med näbbar och klor för varje poäng. Blue Fox är nu på kvalplats i tabellen och ligger en poäng efter ledande SB Vaasa. Ner till det andra kvalstrecket skiljer det bara sex poäng. Med nio matcher kvar att spela kan vad som helst ännu hända. Matchen mot SB Welhot spelas i Kuopiohalli och den startar kl. 14.00. Har du inte möjlighet att se den på plats kan du följa med via tulospalvelu. Trust your instincts!