På turné i söderled

Herrarna åker i helgen på turné till landets södra delar. På lördag är det M-Team i Helsingfors som står för motståndet och på söndag möter man PSS i Borgå. Det är två oerhört viktiga matcher för laget om man ska hållas med i toppstriden.

Henry Backman gjorde sitt första mål för säsongen i matchen mot FBC Turku, nu finns det chans till flera.
Foto: Glenn Hägg

Blue Fox har efter förra helgen fallit ner till fjärde plats. På 14 matcher har laget samlat på sig 18 poäng. Blue Fox har vunnit 8 matcher, spelat 2 oavgjorda matcher och förlorat 4 matcher. I de tre senaste matcherna har det blivit en vinst och två förluster. Vinsten kom förra helgen mot FBC Turku och för det blev det förluster mot både Karhut och SBS Wirmo. Blue Fox har spelat sina tre senaste matcher på hemmaplan.

Lördagens motståndare M-Team finns på sjunde plats i tabellen. På 13 matcher har det blivit 15 poäng. M-Team har 7 vinster, 1 oavgjord match och 5 förluster. I de tre senaste matcherna har det blivit en förlust och två vinster. Förlusten kom mot SB Welhot och vinsterna mot LaSB och Blackbirds. Alla tre matcherna spelades på hemmaplan.

Söndagens motståndare PSS är tionde i tabellen med 14 poäng efter 14 spelade matcher. Det har blivit 7 vinster och 7 förluster för PSS. I de tre senaste matcherna har det blivit en förlust och två vinster. Förlusten kom mot SalBa, medan man vann mot både FBC Turku och LaSB. Alla matcherna spelade på bortaplan.

Alla tre lagen har spelare i toppen av poängbörsen. Johnny Ojala är tvåa med 15+23=38 poäng. Den lettiska landslagsmannen Artis Raitums som spelar för PSS är trea med 25+11=36 poäng. På femte plats hittar vi Kevin Nylund född 1995 som samlat på sig 16+16=32 poäng. Nylund spelar för PSS. Riku Reunamäki är M-Teams bästa poängplockare med 23+7=30 poäng och han finns på sjunde plats i poängbörsen. Tero Saaristo från Blue Fox är åtta med 22+8=30 poäng. På tionde plats hittar vi Antti Itkonen från M-Team med 8+22=30. Janne Karvonen är på elfte plats med 18+11=29 poäng.

Vi har viktiga matcher framför oss denna helg säger Markus Åbb. – Lyckas vi ta med oss fyra poäng så har vi ett bra utgångsläge för vårsäsongen. Samtidigt måste vi komma ihåg att inget avgörs ännu i det här skedet. Glada och med självförtroendet på topp beger vi oss mot årets två sista matcher. Vi åker med 16 utespelare på helgens matcher. Det är ett medvetet val från vår sida att lämna hem juniorerna så att de i lugn och ro får fundera på vad jultomten har med sig avslutar Markus Åbb med ett leende.

Lördagens match mot M-Team spelas i Arena Center, Ruskeasuo, plan 4 och startar kl. 15.45. Välkommen alla Blue Foxare i Helsingfors att visa ert stöd! På söndag spelas matchen mot PSS i Aurora-hallen och den börjar kl. 17.00. Välkommen att även där stöda de blåklädda. Trust you instincts!