Nykomlingar på besök

På lördag får Blue Fox nykomlingarna FBC Turku från Åbo på besök till Stjärnhallen. FBC Turku ligger på en tolfte plats i tabellen, medan Blue Fox är tvåa. Trots att det är tio placeringar mellan lagen skiljer det bara fem poäng mellan dem.

Robin Holländer stod för ett mål i matchen mot Karhut. Blir det mera på lördag?
Foto: Glenn Hägg

FBC Turku är alltså tolva i tabellen med 11 poäng på 13 matcher, vilket betyder att man är under nedflyttningsstrecket. FBC Turku har vunnit fem matcher, spelat en oavgjord och förlorat sju matcher. Målskillnaden är 78-80. I de tre senaste matcherna har det blivit förluster mot SBS Wirmo och PSS, medan man besegrade slagpåsen Ilves.

Bästa poängplockare i FBC Turku är Jaakko Hautamäki med 11+13=24 poäng. Aku Kuikka är tvåa med 12+8=20 poäng. Markus Järvinen är trea med 12+4=16 poäng och Juho Simolin är fyra med 10+4=14 poäng. Av målvakterna har Harri Soini varit mellan stolparna i sex matcher med räddningsprocenten 80,0 %, medan Jussi Kauppi på sju matcher har räddningsprocenten 72,0 %.

Blue Fox är tvåa i tabellen med 16 poäng på 13 matcher trots att man förlorat två hemmamatcher på rad. Det har såhär långt blivit sju vinster, två oavgjorda och fyra förluster för herrarna. Målskillnaden är 89-63. I de tres senaste matcherna har det alltså blivit förluster mot både Karhut och SBS Wirmo. Den senaste vinsten kom mot ÅIF på bortaplan.

Bästa poängplockare i Blue Fox är Johnny Ojala som även toppar poängbörsen för hela Divari med 14+22=36 poäng. Tero Saaristo är tvåa internt och åttonde i poängbörsen med 21+7=28 poäng. På en tredje plats i den interna börsen hittar vi Janne Karvonen med 15+11=26 poäng. Pekka Kontturi hänger kvar på plats nummer fyra i den interna börsen med 14+1=15 poäng trots att han missat de senaste fyra matcherna. Jori Isomäki och Robin Holländer med 1+12= 13 poäng respektive 7+5=12 poäng är snart ikapp Kontturi. Mikael Enlund som vaktat stolparna i 13 matcher för Blue Fox har räddningsprocenten 80,3 %.

Lagens senaste inbördes möte, som spelades 27.10, är känt som upphämtningen i Åbo. Blue Fox låg under med både 5-0 och 6-1, men lyckades kvittera till 6-6 under ordinarie tid och på övertid avgjorde Anton Kallvik på pass av Tero Saaristo.

Johnny Ojala beskriver FBC Turku som ett ungt och skickligt lag som ibland gör en del misstag som är typiska för lag som kommit från division 2. Markus Åbb såg hemlighetsfull ut när vi frågade om femmorna till lördagens match. Det verkar i varje fall vara klart att Rami Isomäki återvänder till en backplats. Vem som spelar vänsterytter i andra kedjan är därmed oklart. Blue Fox har i veckan satsat på att återfå spelglädjen. I tisdags spelade man snöbandy istället för att köra ett vanligt innepass. Vi ska hoppas att det ger resultat i matchen mot FBC Turku.

Vil du se spännande innebandy där mycket står på spel, ska du komma till Stjärnhallen kl. 16.00 på lördag. Klä dig i blått för att visa ditt stöd. Trust your instincts!

P.S. Ta med ditt Plussa-kort och registrera dig så att du stöder Blue Fox varje gång du handlar vid Citymarket Jakobstad.