Sibbo nästa

För herrarna står ÅIF i tur på lördag när man besöker Sibbo. ÅIF blev förra säsongen trea i Divari och fick liksom Blue Fox kvala till ligan. I kvalet blev Josba från Joensuu för svåra och man förlorade med 3-1 i matcher.

Tobias Brännbacka gör comeback i match mot ÅIF, bilden är från förra säsongens möte i Stjärnhallen.
Foto: Glenn Hägg

ÅIF finns nu på en åttonde plats i tabellen och har efter nio matcher samlat ihop nio poäng. ÅIF har fyra vinster, en oavgjord match och fyra förluster samt målskillnaden 57-56. ÅIF är för tillfället inne i en förlustsvit. Man har förlorat sina tre senaste matcher mot SB Vaasa, FBC Turku och PSS. Det har hunnit gå en månad sen den senaste vinsten som kom mot M-Team med 5-4.

Det såg länge ut som om ÅIF skulle få behålla hela sin trupp från förra säsongen, men riktigt på slutmetrarna innan seriestarten tappade man tre starka pjäser i bäste poängplockaren Wilhelm Wainio 24+28=52 poäng, anfallaren Janne Holopainen 19+15=34 poäng och lagkaptenen/backen Jimmy Sved 8+5=13 poäng. Alla tre försvann till FBC Raseborg Knights.

Atte Huovinen är bäste poängplockare i ÅIF med 17+6=23 poäng, vilket ger honom en fjärde plats i poängbörsen. Miro Herlin har 8+9=17 poäng och Kennet Myllyniemi har 6+8=14 poäng. Matias Kuisma har samlat på sig 3+9=12 poäng.

Blue Fox är tvåa i tabellen med 14 poäng på 10 matcher. Det har blivit sex vinster, två oavgjorda matcher och två förluster. Målskillnaden är 72-46, vilket ger 26 plusmål. I de tre senaste matcherna har Blue Fox förlorat med 7-6 mot Steelers och därefter vunnit med 14-3 mot Ilves samt 8-5 mot SB Welhot. I de två senaste matcherna har Johnny Ojala och Tero Saaristo bjudit på riktigt bra spela uppbackade av Anton Kallvik. Ojala har på två matcher samlat ihop 4+10=14 poäng och Saaristo har gjort 9+2=11 poäng.

Johnny Ojala är nu tvåa i poängbörsen med 13+17=30 poäng. Tero Saaristo har klättrat upp till tionde plats med 14+7=21 poäng och Janne Karvonen är elfte med 10+11=21 poäng. Pekka Kontturi som missade matchen mot SB Welhot på grund av skada är fjärde blåräv i poängbörsen med 14+1=15 poäng.

Blue Fox har för tillfället en del skador. Jori Isomäki spelade halvskadad i matchen mot SB Welhot. Enligt egen utsaga gick han runt på 80%. Sträckningen i vaden skulle må bra av lite längre vila. Pekka Kontturi spelade inte alls mot SB Welhot och är fortfarande ett stort frågetecken. Alexander Nyman var flunssig förra helgen, men torde vara tillbaka i truppen. Samir Mountassir skadade sig i matchen mot SB Welhot, men även han borde vara i spelskick. Med tanke på skadorna är det bra att Tobias Brännbacka är tillbaka i truppen till matchen mot ÅIF. Det ska bli intressant att se var Markus Åbb väljer att placera honom.

Matchen mot ÅIF spelas i Sipoon Areena och börjar kl. 18.00. Alla Blue Fox-fans som befinner sig i trakten av Sibbo bör alltså klä sig i blått och komma på plats för att visa sitt stöd. Alla andra får ty sig till Tulospalvelu. Trust your instincts!