SB Welhot kommer på besök

SB Welhot är ett av de lag som inför seriestarten tippades finnas med i toppstriden i Divari. Därför får vi tro att söndagens match i Stjärnhallen kommer att bli en toppmatch.

Johnny Ojala och Tero Saaristo var på fint spelhumör förra helgen, vi hoppas formen håller i sig.
Foto: Glenn Hägg

I den jämna serietabellen är SB Welhot nu sexa med 11 poäng efter 9 matcher, men det skiljer bara en poäng till Blue Fox som ligger på andra plats med 12 poäng. Blue Fox har också spelat 9 matcher och det har blivit 5 vinster, 2 oavgjorda matcher och 2 förluster. SB Welhots saldo är 5 vinster, 1 oavgjord match och 3 förluster. Blue Fox har målskillnaden 64-41, medan SB Welhots motsvarande är 60-54.

SB Welhot inledde serien med tre vinster. Sen följde fyra matcher där det blev förluster mot FBC Turku, PSS och ÅIF samt oavgjort mot SalBa. I de två senaste matcherna har man besegrat LaSB med 9-5 och Steelers med 3-1. Intressant är att SB Welhot så här långt spelat alla sina matcher på hemmaplan. När man på lördag möter SB Vaasa i Korsholm spelar man sin första bortamatch för säsongen.

Blue Fox har haft ett omvänt matchprogram så här långt med 3 hemmamatcher och 6 bortamatcher. Säsongens två bortahelger har gett olika resultat. Den första helgen lyckades man bärga fyra poäng mot SalBa och FBC Turku. Därefter blev det bara en poäng i matcherna mot LaSB och Steelers. Den senaste matchen mot Ilves på hemmaplan slutade som bekant med vinst, 14-3.

Olli Taskinen är SB Welhots bästa poängplockare med 5+13=18 poäng. Iiro Lankinen är tvåa med 4+12=16 poäng. Aku Taira och Jonni Koskinen har båda 9+5=13 poäng vilket ger dem en delad tredje plats. Anfallaren Taira spelade för övrigt förra säsongen i Tyskland för Red Devils Wernigerode, medan backen Koskinen har kommit från Erä Akatemia i division 2. På femte plats i den interna poängbörsen hittar vi Niko Mäkinen med 9+2=11 poäng. Mäkinen spelade förra säsongen med M-Team i Divari. På målvaktsfronten har SB Welhot det väl förspänt med Petri Lesch som förste målvakt och Joonas Kristiansson, förra säsongen i Top Team, som tvåa.

Efter förra helgens utskåpning av Ilves har Johnny Ojala börjat närma sig toppen av poängbörsen och är nu uppe i 12+11=23 poäng vilket ger honom en fjärde plats. Janne Karvonen finns på tionde plats i poängbörsen med 8+11=19 poäng. Fortsätter Karvonen på samma sätt som han inlett säsongen, kan han gå mot sin poängmässigt bästa säsong någonsin. Tero Saaristo är trea i den interna börsen med 10+7=17 poäng. Pekka Kontturi är kvar på 14+1=15 poäng efter att hans målsvit bröts i matchen mot Ilves.

- SB Welhot är i sina bästa stunder ett topplag säger Markus Åbb när vi ber honom kommentera söndagens match. När spelet fungerar för dem är de riktigt bra, men de kan också tappa spelet helt. De är helt enkelt lite ojämna precis som det kan vara med ett ungt lag. Vi måste se till att vi är redo att slå till när de har ett svagare ögonblick i matchen.

Matchen mellan Blue Fox och SB Welhot börjar kl. 16.00 på söndag i Stjärnhallen i Nykarleby. Kom ihåg att ta på dig något blått för att visa ditt stöd! Trust your instincts!