Säsongens första dubbelhelg

Herrarna får nu spela sin första dubbelhelg när man möter seriens enda obesegrade lag, SalBa, i Raumo på lördag och nykomlingen FBC Turku i Åbo på söndag.

Anton Kallvik får fortsatt förtroende i första kedjan efter den lyckade matchen i Kervo.
Foto: Glenn Hägg

SalBa från Raumo är alltså det enda obesegrade laget i Divari och man återfinns på en tredje plats i tabellen. Man har hunnit spela fem matcher i vilka det blivit tre vinster och två oavgjorda resultat. Vinster har det blivit mot PSS, SBS Wirmo och FBC Turku. Oavgjort har man spelat mot SB Welhot och Karhut.

SalBa har ganska långt bibehållit sitt lag från förra säsongen. Borta är bara Miikka Läntinen som flyttat till TPS i Salibandyliiga. Med Läntinen försvann 26+4=30 poäng, men ersättare har man hittat i Niklas Horn från PSS och Ville Vahtera som förra säsongen fungerade som andre tränare i SBS Wirmo som tog steget upp till Divari. 29-årige Vahtera har en lång karriär bakom sig, han har spelat med SBS Pori, Gunners, FBT Pori och TPS i Salibandyliiga. Totalt har det blivit 37+31=68 poäng på 78 matcher i ligan. Niklas Horn, född 1992, spelade förra säsongen 26 matcher med PSS i Divari och gjorde 10+1=11 poäng.

Ser vi på årets poängbörs så är 1996-födde Jani Lehtoniemi poängbäst i SalBa med 6+3=9 poäng. Lehtoniemi har kallats till det senaste juniorlandslaget som ska spela EFT-turnering 1-3 november i Schweiz. Ville Vahtera är tvåa i den interna poängbörsen med 3+6=9 poäng och Tomi Lahti är trea med 4+4=8 poäng. På fjärde plats hittar vi Niko Kaerla med 4+2=6 poäng.

FBC Turku är nykomling i Divari, men man har tidigare spelat 8 säsonger i division 1. Denna säsong har man spelat fem matcher i vilka det blivit en vinst, en oavgjord match och tre förluster. FBC Turku inledde serien med förlust på övertid mot Steelers, sen blev det en vinst på bortaplan mot SB Welhot och oavgjort mot en annan nykomling, LaSB. I de två senaste matcherna har det blivit förluster på hemmaplan mot SB Vaasa och SalBa.

Ser vi till den personliga statistiken sä år Jaakko Hautamäki etta i FBC Turku med 8+7=15 poäng. Juho Simolin är tvåa med 4+3=7 poäng och Aku Kuikka samt Joni Kuusisto har båda 3+2=5 poäng.

Blue Fox är efter fyra matcher på åttonde plats i Divari. Hittills har det blivit två vinster, en oavgjord match och en förlust. Förlusten härstammar från säsongstarten mot SB Vaasa, sen har det blivit oavgjort mot M-Team och vinster mot PSS och Blackbirds.

På det personliga planet är Pekka Kontturi bäst i Blue Fox med 8+1=9 poäng. Johnny Ojala har samlat 5+3=8 poäng och Janne Karvonen har 3+5=8 poäng. Tero Saaristo är fjärde med 2+4=6 poäng.

Det känns bra att äntligen komma in i matchrytmen säger Markus Åbb när vi får ett snack med honom i samband med torsdagens träning. – Trots det måste jag medge att det var bra att vi haft några pauser nu i början av säsongen och våra skadade spelare har fått chans att rehabilitera sig.

Vi går in för att ta fyra poäng i helgen fortsätter Markus. – SalBa har inte förlorat ännu denna säsong, men på lördag kommer första förlusten. SalBa är ett lag som påminner lite om oss, de spelar som ett lag till skillnad från vår senaste motståndare Blackbirds som istället består av många duktiga individer. FBC Turku har jag inte så bra koll på. Jag har fokuserat mera på lördagens match mot SalBa. FBC Turkus vinst mot SB Welhot i Kuopio bevisar däremot att de kan hota vem som helst i den här serien.

Anton Kallvik kommer att få fortsatt förtroende i första kedjan säger Markus Åbb. – Jag vill lugna ner situationen för första femman och låta dem spela ihop sig. Vi kommer att ha 18 utespelare med oss och alla kommer att få speltid, men vi får ta en match i taget. Av juniorerna är Filip Kronqvist och Alexander Nyman med på resan.

Nytt för den här säsongen är att alla matcher i Divari måste spelas på matta eller massagolv. SalBa har tidigare kunnat dra nytta av att man spelat på parkettgolv i sin hemmaarena, men nu är det alltså matta som gäller även där.

Matchen på lördag mot SalBa startar kl. 16.00 och spelas i Rauman Kauppaoppilaitos. Söndagens match mot FBC Turku startar kl. 16.00 och spelas i Sport Garden i Åbo. Alla som har möjlighet ska naturligtvis följa matcherna på plats. Vi andra får bita naglarna och hoppas på att nya Tulospalvelu fungerar! Trust your instincts!