Herrarna besöker Kervo

Herrarna besöker på lördag Kervo för att spela mot Blackbirds United. Matcherna i Kervo brukar vanligtvis vara jämna och de tre senaste säsongerna har hemmalaget alltid dragit det längre strået. Nu satsar Blue Fox allt på att ta en vinst eftersom det sen igen är två veckor till nästa match.

Janne Karvonen och Samir Mountassir i samarbete i matchen mot PSS.
Foto: Glenn Hägg

Blackbirds har spelat tre matcher så här långt och har två vinster och en förlust. Blackbirds inledde säsongen med en 6-4 förlust mot SB Welhot. Efter det har man besegrat nykomlingen SBS Wirmo med 7-6 efter förlängning och ÅIF med 11-6.

Ser man till poängbörsen så är det bekanta namn som är i topp för Blackbirds. Jyri Laine toppar hela Divaris poängbörs med 10+1=11 poäng. På nionde plats hittar vi Petri Pyysing med 2+6=8 poäng. Teemu Liikanen är tredje man i Blackbirds med 3+1=4 poäng. Mikko Piippo är också ett namn som brukar finnas med högt i börsen och han har så här långt samlat ihop 0+4=4 poäng.

Blackbirds har inför den här säsongen fått ihop ett rätt så intressant tränarteam. Huvudtränare är Matti Kaipio som har erfarenhet som tränare för damlandslaget. Andre tränare är Esa Karjalainen som är väldigt välmeriterad som spelare. Karjalainen som i landslagssammanhang har representerat Sverige är dubbel världsmästare, europamästare och har vunnit guld i Sverige, Finland och Estland. Tredje tränare är Juha Pitkä.

Pekka Kontturi är poängbäst i Blue Fox med 7+0=7 poäng, vilkt ger honom en tionde plats i poängbörsen. Tvåa i Blue Fox är Janne Karvonen med 2+5=7 poäng. Johnny Ojala och Rami Isomäki har båda samlat ihop 2+2=4 poäng.

Blue Fox åker till Kervo med en lite mindre trupp. Av juniorerna är endast Filip Kronqvist med i laguppställningen. De övriga juniorerna får fokusera på söndagens matcher med Blue Fox II. Enligt Markus Åbb siktar man på att med alla medel hemföra en vinst från Kervo. – Eftersom vi alltid har kommit hem tomhänta så tänkte vi ändra på det den här gången. Den här matchen är vår enda den här helgen och vi kommer att ta ut allt ur laget.

Matchen kommer att visas live på Blackbirds YouTube kanal.