Ska första hemmasegern komma på lördag?

Blue Fox har inlett säsongen bra på bortplan. På tre bortamatcher i serien har det blivit tre vinster. På två bortamatcher i YleX Cup har det blivit två vinster. Enda plumpen i protokollet kom i hemmamatchen mot USB där det blev stryk med 6-7.

Nu hoppas vi på bättre skärpa i den andra hemmamatchen för säsongen.
Foto: USB

På lördag möter Blue Fox herrar Pirkat från Pirkkala. Pirkkala är en ort som ligger 15 km sydväst om Tammerfors. Pirkat parkerar för tillfället på den sista platsen i division 1 västra. Detta efter att man blivit fråntagna sin enda vinst mot HIFK eftersom man protokollfört en spelare vars licens redan flyttats till en annan förening. Det här innebar att Pirkats vinst med 5-4 mot HIFK ändrades till förlust med 0-5. Trots att Pirkat för tillfället ligger sist i tabellen är de nog ett lag att räkna med. Så sent som säsongen 2006-2007 spelade Pirkat i Salibandyliiga. Pirkat hade ingen lätt säsong i ligan då man bara kunde skrapa ihop fyra poäng på 26 matcher. Förra säsongen var Pirkat tillbaka i division 1 västra och där slutade laget på en åttonde plats efter att ha samlat ihop 21 poäng på 27 matcher. Blue Fox hade föregående säsong svårt i matcherna mot Pirkat. På tre matcher blev det en oavgjord och två förluster. Det blev förlust på hemmaplan med 5-6 samt oavgjort 6-6 och förlust 7-5 på bortaplan. Vi får absolut inte underskatta Pirkat säger Kristian Wikman. Vi var inte tillräckligt skärpta i förra säsongens matcher mot Pirkat säger Markus Åbb. Pirkats bästa poängplockare under förra säsongen var Vesa Sorvaniemi som på 26 matcher stod 34 + 18 = 52 poäng. Sorvaniemi har inlett säsongen i ligalaget Nokian KrP, men är nu på väg tillbaka till Pirkat. Som tur är hinner hans papper inte bli klara till matchen mot Blue Fox. Två spelare att hålla extra koll på är Toni Kallio som förra säsongen stod för poängen 23 + 6 = 29 och denna säsong gjort fem mål på fem matcher samt Marko Petäjäsoja som förra säsongen stod för 17 + 12 = 29 poäng i KooVee:s skjorta. Petäjäsoja har inlett säsongen i Pirkat med 4 + 1 = 5 poäng.
Kristian Wikman berättar att skadeläget i Blue Fox ser bättre ut än på länge. Enda spelaren som med säkerhet inte är tillgänglig är långtidsskadade Magnus Holm. Janne Karvonen och Nils-Johan Englund som båda varit febersjuka är på väg tillbaka. Mikael Nyvall som skadade vristen i cupmatchen mot Indians tränade idag och är aktuell för spel på lördag. Jonathan Sjöblom har haft problem med handleden och stod över torsdagens träning, men även han är tillgänglig för spel på lördag. Både Thomas Lind och Ola Stormåns har haft jobbförhinder under de senaste veckorna, men återfinns nu i truppen. Med så många spelare på benen lär det bli ett angenämt problem för tränarna Wikman, Åbb och Isomäki att plocka ut tre femmor. Vi önskar laget lycka till på lördag och ser fram emot en spännande match!