Repris på ligakvalet

Det blir repris på ligakvalet när Blue Fox herrarna på lördag möter OLS i två träningsmatcher. Blue Fox och OLS möter varandra två gånger i Uleåborg under lördagen. Den första matchen spelas kl. 14.00 och den andra matchen kl. 17.00.

Vårens ligakval mellan OLS och Blue Fox var en hård kamp, på lördag fortsätter den.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

Blue Fox och OLS möttes som bekant i ligakvalet i mars detta år. Blue Fox hade slutat tvåa i Divari och OLS var näst sist i innebandyligan. Blue Fox och OLS möttes därmed i en matchserie i bäst av fem matcher, där OLS i förlängningen i den femte och avgörande match kunde säkra förnyat kontrakt i ligan. Snopet för Blue Fox, men en lättnad för OLS som varit något av ett hisslag i ligan.

Inför den här säsongen har Jarmo Härmä, tränare i OLS uttalat att man har som målsättning att ta en play off-plats i ligan. I Blue Fox har flertalet av spelarna uttalat att laget har som mål att ta steget upp till ligan utan kval.

I träningsmatcher brukar resultatet inte ha så mycket betydelse, men jag kan garantera att Blue Fox är taggade inför lördagens matcher. Nu kan man visa att ligaplatsen egentligen hörde hemma i Nykarleby.

Markus Åbb berättar att flertalet juniorer kommer att finns med på resan till Uleåborg. - Alexander Nyman och Filip Kronqvist kommer naturligtvis med, men också Christoffer Lassander ska med till Uleåborg. Jag är inte riktigt säker ännu på vilka juniorer som kommer med. Vi kommer att spela med ett mera seniorbetonat lag i den första matchen och så får flera juniorer chansen i den andra matchen. Det blir en bra erfarenhet för juniorerna att få spela mot ett ligalag.

Ronnie Ludén ska enligt planerna också med till Uleåborg och han kommer att få chansen i första femman tillsammans med Johnny Ojala och Tero Saaristo säger Markus Åbb. - Kim Nyström är inte riktigt i form ännu och har problem med ryggen. Därför försöker vi se på olika alternativ i första femman.

Markus Åbb berättar samtidigt att Johnny Ojala är ny kapten i Blue Fox för säsongen 2013-2014. Kim Nyström och Robin Holländer kommer att fungera som assisterande kaptener.

Matcherna mot OLS är de sista som Blue Fox spelar inför seriestarten. Det är nu som de sista testerna ska göras. Den slutgiltiga laguppställningen som inleder seriespelet väljs efter helgens matcher. Vi önskar herrarna en bra och givande resa till Uleåborg. Trust your instincts!