Blue Fox spelar mot mästarna

Blue Fox herrarna möter på tisdag kväll de regerande finska mästarna SPV i träningsmatch i idrottsgården i Seinäjoki. Blue Fox ställer upp med sitt bästa material, men det lär trots det bli en utmaning att möta SPV.

Mikael Enlund kan få det hett om öronen i kvällens match mot finska mästarna SPV.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

 

Markus Åbb berättar att så gott som alla representationslagets spelare kommer med. – Den enda som saknas är Ronnie Ludén som har gjort en stark försäsong och håller på att spela till sig en plats i truppen. – Av juniorerna så är Filip Kronqvist och Alexander Nyman med i truppen i denna match.

SPV blev tvåa i grundserien i Salibandyliiga förra säsongen. I slutspelet var man helt omutbara och vann kvartsfinalen mot NST med tre raka matcher. I semifinalerna mötte man Classic och också där blev det vinst i tre raka matcher. SSV från Helsingfors stod för motståndet i finalerna och senast då trodde alla att SPV skulle få känna på ordentligt motstånd, men med ångan upp fanns det ingen som kunde hindra SPV. Seinäjokilaget säkrade guldet med tre raka vinster mot SSV.

SPV kryllar av både innebandyprofiler och landslagsspelare. Den största stjärnan de senaste åren har varit Sami Koski. Koski vann förra säsongen poängbörsen i grundserien i Salibandyliiga med 44+33=77 poäng på 26 matcher. Han backas upp av spelare som Mikko Kohonen, Janne Hulmi, Tuukka Kiviranta och Jarno Ihme. Lagets största värvning inför säsongen är backen Juha Kivilehto som spelat 85 matcher i landslaget. I SPV finns även Tommi Ahola, Tommi Hakala och Jukka Keskisipilä som alla har spelat med Blue Fox.

Vi hoppas att Blue Fox ska kunna bjuda upp SPV till en bra match och att matchen ska ge bra erfarenheter inför den kommande säsongen.

Mera info om matchen hittar du på SPV:s hemsida.