Knapp förlust i helgens sista match

Blue Fox åkte på en knapp förlust i den sista träningsmatchen som spelades i Umeå. Umeå City var bättre med 3-2 efter perioderna 0-2, 2-0 och 1-0. Halva matchen var vår säger Markus Åbb när vi når honom per telefon. Umeå City var lite bättre på slutet.

Markus Åbb är mycket nöjd med helgen som helhet.
Foto: Mats Ragnarsson

- Vi klarade inte av att matcha Umeå City i slutet av matchen. Det märktes att vissa av våra spelare spelade sin tredje match på två dagar. Vi blev lite för trötta och gjorde dålig beslut, men det är helt förståeligt.

- Mikael Enlund vaktade målet i den här matchen och han spelade väldigt bra. Han räddade också en straff.

- Ser vi till hela veckoslutet så var det här mycket bra för oss. Vi fick svar på många olika frågor och vi hade chans att testa olika formationer.

- Jag har varit lite orolig över backbesättningen, det har varit en sund oro, men nu känner jag mig betydligt tryggare med de backar vi har fortsätter Markus. Helgen har visat att vi är inne på rätt väg. Det ser riktigt bra ut. Om vi ännu skulle få ”Ruuvi” med oss så skulle laget vara komplett.

- Vår laguppställning börjar så småningom ta form, men våra juniorer gör det svårt för mig som tränare. De börjar allt mera utmana om speltid. Filip Kronqvist utmanar på allvar om speltid. Han har bra spelöga och fantastisk löpstyrka. När man ser Alexander Nyman spela kan man inte tro att han bara är 15 år. Han visar ingen respekt på planen och tacklar före detta SSL-spelare över sargen. Alexander går en ljus framtid till mötes som innebandyspelare och jag tror att vi kommer att få se honom spela i Divari redan denna säsong.

- Ronnie Ludén var med på den här resan och han visade att han fortfarande kan vara aktuell för representationslaget. Vi kommer den här säsongen göra farmavtal mellan representationslaget och Blue Fox II, vilket innebär att våra yngre spelare kan få mera speltid. Det innebär även att vi kan lyfta upp erfarna spelare från Blue Fox II om så behövs.

Period 1    
1-0 9:18 Holländer (Saaristo)
2-0 13:59 Ojala (R.Isomäki)
Period 2    
2-1 30:35 Umeå City
2-2 34:55 Umeå City
Period 3    
3-2 49:14 Umeå City


Formationer

Ojala - Nyström - Karvonen
J.Isomäki - R.Isomäki

Kallvik - Holländer - Saaristo
Klingenberg - Fredriksson

Kontturi - Ludén - Nyvall
Nyman - Rynnäs

Enlund

Backman kom in istället för Nyvall efter halva matchen. Från början av tredje perioden kom Nyvall med igen och vi spelade med 10 anfallare. I slutet av tredje perioden kom Björkholm och Lassander med i spel.