Bortavinst mot Indians i YleX Cup

Herrarna knep vinsten borta mot Indians i dagens drabbning i YleX Cup. Slutsiffrorna blev 2-5 till Blue Fox efter periodsiffrorna 0-3, 0-1 och 2-1.

Johnny Fredriksson gjorde sitt första officiella mål i Blue Fox-dressen.

Markus Åbb berättar Blue Fox stod för en bra första period. Indians fick egentligen inget till stånd. Vi var helt överlägsna i första perioden. Blue Fox herrar kunde gå till ledning genom mål av Jori Isomäki på pass av Markus Backlund. Johnny Fredriksson fick på pass av Tuomas Palovaara öka på till 0-2, detta var för övrigt Johnny Fredrikssons första officiella mål i Blue Fox representationslag. Johnny Ojala svarade sen oassisterad för 0-3 målet. Enligt Åbb var den andra perioden lite svagare från Blue Fox sida, men man kunde ändå vinna den genom ett mål i numerärt överläge av Ronnie Ludén på pass av Johnny Ojala. Tredje perioden var sen en transportsträcka. Först kunde hemmalaget reducera till 1-4 på straff, men Blue Fox ökade på till 1-5 genom Jarno Pahkakangas på pass av Jakob Klingenberg. I matchens slutsekunder kunde sedan Indians ännu göra ett tröstmål med en man mindre på plan och matchen slutade 2-5.
Försvarsmässigt spelade vi ännu en bra match på bortaplan säger Markus Åbb. Hade vi varit hundraprocentigt koncentrerade ända till slutet hade vi inte släppt in några mål idag. Åbb säger också att han tycker tredje kedjan med Fredriksson, Palovaara och Sjöblom stod för en stabil insats. B-juniorerna Anton Kallvik och Jan-Olof Backlund var också med på resan till Esbo. Kallvik fick ingen speltid, men han fick hoppa in och slå en straff i slutet av matchen. Tyvärr blev det inget mål på straffen. Jan-Olof Backlund var med som reservmålvakt.
Vinsten betyder nu att Blue Fox är bland de sexton bästa lagen i YleX Cup. Om det går bättre i lottningen den här gången så kan det rent av bli en hemmamatch. Senast Blue Fox hade hemmamatch i cupen var säsongen 2004-2005 när man mötte Oilers från Esbo i semifinal. Den matchen blev man tvungna att spela i Ylihärmä i Anssin Jussin areena eftersom Runebergssalen inte godkändes för cup-spel. Får Blue Fox hemmamatch den här gången blir det naturligtvis Stjärnhallen som gäller som spelplats.