Herrarna möter Indians i YleX Cup

Blue Fox herrar spelar på söndag match i YleX Cup mot Indians från Esbo. Indians är förhandstippade som ett av topplagen i division 1 västra så det blir säkert ingen lätt match för herrarna.

Anton Kallvik, andra från vänster, kan få debutera mot Indians i Esbo.
Foto: Mats Ragnarsson
Kristian Wikman säger också att det är alltid svårt att sitta 14 timmar i buss för att spela en match som är två timmar lång. Det gäller att vara skärpt från första sekunden i matchen trots att man suttit hela dagen i bussen.
Indians som förra säsongen blev tredje i division 1 östra ligger för tillfället på en nionde plats i division 1 västra. Efter tre spelade matcher har laget skrapat ihop två poäng. Markus Åbb tror dock att Indians är ett topplag när säsongen är färdigspelad. Flera av de väntade topplagen i serien har haft en lite knagglig inledning, men de lagen brukar bli bara bättre och bättre ju mer matcher som blir spelade. Detta till skillnad från nykomlingar som USB som ibland kan inleda säsongen väldigt bra, men när seriekontraktet är säkrat tenderar de att tappa fokus och börjar dra på sig förluster.
Bästa poängplockare i Indians under förra säsongen var Ville Pätynen som på 26 matcher stod för 25 mål + 10 passningar  = 35 poäng, tätt följd av Timo Nikula med 22 + 12 = 34 på 26 matcher och Jani Karhulahti med 13 + 18 = 31 på 21 matcher. Indians skriver på sin hemsida att laget för tillfället är skadedrabbat och det är oklart hur laguppställningen kommer att se ut på söndag.
Blue Fox har också flera spelare med förhinder. Thomas Lind har jobbförhinder och Tuomas Puutio är bortrest. Nils-Johan Englund och Janne Karvonen har varit febersjuka under veckan och kunde inte delta i torsdagens träning. Ola Stormåns har varit på en tre veckor lång kurs från sitt jobb och har därför inte kunnat delta i vare sig träningar eller matcher den senaste tiden. Markus Åbb berättar att Ola möjligtvis kan komma med på matchen, men tre veckor utan innebandyträning betyder antagligen att matchkänslan inte är den bästa möjliga. En spelare som däremot är aktuell för en plats i laget är 16-åriga B-junioren Anton Kallvik. Åbb berättar att Anton kommer med på resan till Esbo och möjligtvis får han debutera i representationslaget.

Indians förhandsinfo om matchen hittar ni här.