Vinst med 1-8 mot Vincemus

Det blev vinst i kvällens drabbning med 1-8 mot Vincemus från Tavastehus. Det kunde ha blivit ännu fulare siffror, vi var det bättre laget säger Markus Åbb.

Stor segerarkitekt var Ronnie Ludén med 3 mål + 1 assist = 4 poäng.

Helgen med två bortamatcher gav full pott för Blue Fox, fyra poäng av fyra möjliga. Vinsten mot Vincemus var en bra vinst för oss. Det var aldrig något snack om vilket lag som skulle vinna matchen säger Markus Åbb. I första perioden orkade Vincemus stå emot, men de fick svårare och svårare att hänga med ju längre matchen gick. Blue Fox kunde ta ledningen i matchen när matchuret tickat fram till 8.44 i första perioden genom Janne Karvonen på pass av Ronnie Ludén. Vid 14.22 kunde Tuomas Palovaara göra sitt första mål i division ett på pass av Nils-Johan Englund. Palovaara var ett enda stort leende när han kom tillbaka till bänken efter målet berättar Åbb. Efter 16.34 lyckades Vincemus göra sitt enda mål för kvällen. 1-2 till Blue Fox efter den första perioden.
I den andra perioden kunde Blue Fox utöka sin ledning i powerplay genom Ronnie Ludén på pass av Janne Karvonen. Mikael Nyvall skadade sig i slutet av den andra perioden när han krockade med en motståndare. Mikael fick ett sår vid ögonbrynet och fick föras till sjukhus för att sys. 1-3 var ställningen efter period två.
Målfyrverkeriet tog fart på riktigt i den tredje perioden. Först genom Ronnie Ludén på pass av Kim Nyström och sen genom Nils-Johan Englund på pass av Janne Karvonen. Vid spelade 46.33 drog Vincemus på sig en femminuters utvisning och kort efter drog de ännu på sig en 2+2 minuters utvisning. Under dessa utvisningar lyckades Blue Fox pricka in tre mål. Kim Nyström på pass av Jori Isomäki, Rami Isomäki på pass av Johnny Ojala och hattrickmannen Ronnie Ludén på pass av Kim Nyström. Vi gjorde fyra mål i powerplay i den här matchen och ett powerplaymål i matchen mot FoSu. Det är bra att vi börjat få igång vårt powerplay säger Åbb.
Markus Åbb tyckte att Tuomas Palovaara gjorde en bra match. Han hade mycket energi och belönades med sitt första mål. Vi tog hand om bollen som han gjorde sitt första mål med och hade en cermoni i bussen på hemvägen där vi överräckte den. Janne Karvonen börjar också komma tillbaka i gammal god form, han är stark i hörnen och kommer oftast bort därifårn med bollen i behåll. Mika Pirttimäki debuterade för Blue Fox i division ett sammanhang och gjorde det bra. Det var en svår match för honom eftersom det kom så lite skott, men hemmalaget hade några riktigt vassa chanser som han gjorde bra räddningar på.