Herrarna möter Blackbirds

Herrarna fortsätter serien på söndag med bortamatch mot Blackbirds i Kervo. Blackbirds är för tillfället tionde i tabellen. Med kontraktet säkrat och fem matcher kvar har Blackbirds bara äran att spela för.

Ska Sami Saari bli följande Blue Fox-spelare att spräcka 10-poängsgränsen?
Foto: Glenn Hägg

Blackbirds har spelat 21 matcher i Divari och skrapat ihop 20 poäng genom 9 vinster, 2 oavgjorda matcher och 10 förluster. Målskillnaden 141-157 tyder på att man gör nästan lika många mål som Blue Fox, men släpper in betydligt flera. Av fem matcher efter nyår har Blackbirds bara lyckats vinna en. Mot SalBa blev det vinst med 5-4 på övertid. Efter det har det blivit fyra raka förluster mot i tur och ordning: ÅIF, FoSu, Indians och Steelers. I matchen mot Indians blev det riktigt stygga siffror och Blackbirds förlorade med 18-6.

Blackbirds är det lag i Divari som har flest utvisningsminuter. På 21 matcher har det blivit 264 minuter, vilket ger ett snitt på 12,6 minuter/match. På de sex första platserna i utvisningsliga hittar vi fyra spelare från Blackbirds. Mikko Piippo är i topp med 45 minuter, följd av Petri Pyysing med 43 minuter. Mikko Kivi är fjärde med 37 minuter och Jyri Laine sjätte med 35 minuter.

Ser vi till den personliga statistiken så är Mikko Piippo från Blackbirds näst bäste poängplockare i Divari med 20+38=58 poäng på 21 matcher. Petri Pyysing är sjunde i poängbörsen med 30+16=46 poäng på 20 matcher och Jyri Laine är elfte med 34+8=42 poäng på 17 matcher.

Blackbirds är sjätte i statistiken för numerärt överläge med snittiden 3 minuter och 24 sekunder. Det kan jämföras med Blue Fox som är fjärde i samma statistik med tiden 3 minuter och 10 sekunder innan man hittar målet. I numerärt underläge är Blackbirds seriens näst sämsta lag, på en trettonde plats. Endast FoSu är sämre. Det tar i snitt 2 minuter och 39 sekunder innan motståndaren hittar rätt. För Blue Fox är motsvarande statistik 6 minuter och 2 sekunder.

Blue Fox är tvåa i tabellen efter 20 spelade matcher med 30 poäng och målskillnaden 148-108. Blue Fox har så här långt vunnit 14 matcher, spelat 2 oavgjorda matcher och förlorat 4 matcher. I de tre senaste matcherna har det blivit två förluster och en vinst för de blåa. Seriejumbon Merikoski SBT fick stryka på foten med 8-4, medan det blev förlust med 4-3 mot serieledaren Indians och nu senast blev det förlust med 7-4 mot M-Team.

Johnny Ojala borde vara ordentligt revanschsugen efter att han gick poänglös av planen i den senaste matchen mot M-Team. Trots det är han poängbäst i Blue Fox med 25+26=51 poäng på 20 matcher, vilket ger honom en femte plats i poängbörsen för Divari. Robin Holländer är 20:e i samma poängbörs med 24+10=34 poäng på 20 matcher. I den interna poängbörsen är Kim Nyström trea med 16+12=28 poäng på 20 matcher och Jori Isomäki är fyra med 4+21=25 poäng på 19 matcher.

När Blue Fox och Blackbirds möttes i början på november slutade matchen 8-3 till Blue Fox. Den gången var både Johnny Ojala och Robin Holländer tremålsskyttar. I Blue Fox senaste match mot M-Team var försvarsspelet det stora problemet. Laget har därför under veckan slipat på försvaret i egen zon. –Vi måste hitta tillbaka till vårt eget spel säger Markus Åbb. – Vår styrka är i försvarsspelet och det börjar från försvaret i egen zon. Vi måste vara noggranna där.

Blackbirds har haft som vana att sända sina matcher live via sin hemsida, så kolla www.blackbirds.fi kring kl. 17.00 på söndag för att hitta länken. I annat fall är det Tulospalvelu som gäller. Matchen spelas i Kerava Areena så alla med blått hjärta som befinner sig i trakten kan visa sitt stöd. Trust your instincts!