Nästa resa går till Helsingfors

Herrarna möter på lördag M-Team i Helsingfors. M-Team spelade förra säsongen i Salibandyliiga och hade inför denna säsong som mål att ta sig tillbaka till finrummet. Nu ligger laget på en åttonde plats i tabellen och måste vinna för att ha chans till avancemang.

Tobias Brännbacka på väg framåt.
Foto: Glenn Hägg

M-Team har samlat 21 poäng på 18 matcher efter 10 vinster, 1 oavgjord match och 7 förluster. Målskillnaden är 133-115. I de tre senaste matcherna har det blivit en förlust och två vinster för M-Team. Förlusten kom på övertid med 6-5 mot Indians. Vinsterna kom med 7-6 mot Steelers och 14-2 mot Merikoski SBT. Av de senast spelade matcherna kan vi utläsa att det inte är någon lätt motståndare som Blue Fox möter på lördag. Indians toppar tabellen och M-Team förlorade med endast ett mål mot dem. Vinsten med 7-6 mot Steelers tyder också på att M-Team hör hemma i toppen av Divari.

Passningsmaskinen Antti Itkonen är bäste poängplockare i M-Team med 12+17=29 poäng på 17 matcher, vilket ger honom en 12:e plats i poängbörsen. I den interna börsen är Riku Reunamäki tvåa med 26+11=37 poäng på 18 matcher. Mikko Aro är tredje med 14+12=26 poäng på 17 matcher och backen Lasse Lundström fjärde med 14+8=22 poäng på 18 matcher. Tuomas Ruippo har stått 14 matcher i mål för M-Team med den föga imponerande räddningsprocenten 72,43. I de tre senaste matcherna har det dock varit Ossi Rannala som fått axla ansvaret och han varit betydligt mera övertygande med räddningsprocenten 84.52. Inför säsongen var det tänkt att just Rannala skulle vara förste målvakt, men han skadade sig i en av de sista träningsmatcherna inför säsongen och blev i spelskick efter nyåret.

Efter förra helgens drabbning med Indians är Blue Fox nu tvåa i tabellen med 30 poäng på 19 matcher. Det har så här långt blivit 14 vinster, två oavgjorda matcher och tre förluster för Blue Fox. Målskillnaden är 144-101. I de tre senaste matcherna har Blue Fox spelat enligt följande. För två veckor sedan blev det vinst med 5-4 mot Steelers på bortaplan. Förra helgen spelade Blue Fox två hemmamatcher, med vinst 8-4 mot Merikoski SBT och förlust 3-4 mot Indians som resultat.

Johnny Ojala är femte i poängbörsen med 25+26=51 poäng på 19 matcher. Robin Holländer är 21:a i poängbörsen med 22+10=32 poäng på 19 matcher. Efter förra helgens matcher är Kim Nyström nu uppe i 15+12=27 poäng vilket ger honom en tredje plats i den interna poängbörsen. Jori Isomäki är fjärde med 4+20=24 poäng på 18 matcher. Mikael Enlund har räddningsprocenten 81,70 vilket ger honom en tredje plats i målvaktsligan.

Blue Fox är tredje i statistiken för numerärt överläge med mål i snitt efter 3 minuter och 7 sekunder. Totalt har det blivit 30 mål för Blue Fox. M-Teams motsvarande statistik är 3 minuter och 13 sekunder och totalt 27 mål, vilket ger dem en fjärde plats i statistiken. Blue Fox är fortfarande i topp i statistiken för insläppta mål i numerärt överläge även om statistiken försämrades avsevärt efter förra helgens matcher. Snittiden för insläppta mål är nu nere på 5 minuter och 56 sekunder, när den som bäst har varit över 7 minuter. Totalt har Blue Fox släppt in 17 mål. M-Team är sjätte lag i samma statistik. M-Team släpper in mål efter 3 minuter och 33 sekunder. Det totala antalet insläppta mål för M-Team är 21 mål.

Matchen mot M-Team kommer att bli precis lika svår som matchen mot Indians. Offensivt är M-Team inte lika starka, men där finns Reunamäki och Itkonen som kan avgöra vilken match som helst. Blue Fox förlorade toppmatchen mot Indians och där var det små marginaler som avgjorde. Blue Fox svaghet i den matchen var spelet i numerärt överläge. Även om man gjorde två mål i power play, så borde man i den tredje perioden ha avgjort matchen med ett mål när Indians drog på sig en utvisning. Nu är det upp till bevis för de blåa. Ska man vara med i kampen om första plats så är det bara seger som gäller mot M-Team. Matchen mot M-Team börjar kl. 15.30 på lördag och spelas i ArenaCenter, Ruskeasuo 4. För de som inte kan följa matchen på plats, rekommenderar vi Tulospalvelu. Trust your instincts!