Blue Fox besegrade Steelers

Blue Fox besegrade Steelers i Tavstehus på söndagkväll. Matchen slutade 4-5 efter perioderna 2-3, 1-2 och 1-0. Blue Fox bjöd än en gång på bra spel i numerärt överläge och gjorde mål på två av tre chanser.

Kim Nyström stod för 2+1 i matchen mot Steelers.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


Period 1

Matchen började inte bra för Blue Fox. Steelers gjorde mål efter 31 sekunder när Risto Parikka kunde öppna målkontot på pass av Iiro Nurminen. 1,5 minut senare var samma dynamiska duo i farten och förde upp Steelers till en 2-0 ledning. Parikka var igen målskytt och Nurminen passade. Vid tiden 2.26 kunde Jarno Pahkakangas reducerade till 2-1. Perioden hade hunnit drygt halvvägs när Iiro Nurminen utvisades för obstruktion. Vid 11.18 kunde Pekka Kontturi utjämna matchen på pass av Kim Nyström. Knappt två minuter senare, vid 13.14 utvisades Risto Parikka för farligt spel. Denna gång hann nästan hela utvisningen passera innan Blue Fox hittade målet, men vid tiden 15.01 kunde Kim Nyström föra upp bortalaget i ledning på pass av Jarno Pahkakangas. Vid 16.53 utvisades Mikael Nyvall för hög klubba. Den första perioden slutade alltså 2-3 till Blue Fox.

Period 2

Matchuret hade hunnit fram till 28.23 när Petri Pollarinen utökade ledningen för Blue Fox på pass av Jakob Klingenberg. Vid 32.43 kunde Iiro Nurminen reducera till 3-4 på pass av Juha-Pekka Aaltonen. I periodens sista minut gjorde Kim Nyström ett riktigt ”pukukoppimaali” när han prickade in 3-5 på pass av Johnny Ojala.

Period 3

Vid tiden 45.14 utvisades Sami Mountassir för liggande spel. Steelers behövde 1 minut och 40 sekunder för att utnyttja läget. Denna gång var det Tuomas Mikkola som var målgörare, medan passningen kom från Iiro Nurminen som således hade gjort sin fjärde poäng för kvällen. Vid tiden 53.03 utvisades Risto Parikka 2+10 minuter för osportsligt uppträdande. Det personliga tiominutersstraffet innebar samtidigt att matchen var över för Parikka. Vid tiden 58.57 försökte Steelers göra en sista kraftansträngning genom att ta time out, men det hjälpte föga. Blue Fox vann matchen med 4-5.

Matchkommentarer

Markus Åbb är mycket nöjd när vi når honom i bussen på väg hem. – Det var en mycket bra vinst av oss, en kämpaseger. I den första perioden spelade vi inte bra 5 mot 5, men vårt spel i numerärt överläge och numerärt underläge är så pass bra för tillfället att det räddade oss. I den andra perioden var vi bra. Vi gjorde två mål, men vi kunde ha gjort betydligt flera. I tredje perioden spelade vi mycket bra försvarsspel. Vårt försvar stoppade många skott av motståndarna. Vi hade inte så många chanser i anfallszon, men vårt försvarsspel räddade oss.

Ni gjorde två mål på tre chanser i numerärt överläge.

- Ja, vårt spel i numerärt överläge fungerar väldigt bra för tillfället. Jag är lite förvånad att Steelers är så högt uppe i statistiken för numerärt underläge som de är. Vi var väldigt nära att också göra mål i vårt tredje numerära överläge. Pekka Kontturi fick bollen i sitt favoritläge i slottet, men bollen tog på kanten av bladet. Vårt eget spel i numerärt underläge är också väldigt bra för tillfället.

Kim Nyström gjorde två mål och passade till ett.

- Kim har gått genom en lite tyngre period, men nu är han på väg åt bättre håll igen.

Ni hade 18 spelare med er på resan, men valde att gå runt på 15 spelare.

- Ja, det här var första gången under säsongen som vi använde oss av bara 15 spelare när vi hade flera att tillgå. Jag upplevde att vi inte tappade i intensitet i tredje perioden så därför lät jag samma spelare som inlett matchen fortsätta. Det här var också en så pass tät match att det var svårt att kasta in en kall spelare från bänken. På lördag kommer vi däremot att behöva alla spelare som vilade idag.

Ni har två matcher inkommande helg.

- Vi möter seriejumbon Merikoski SBT på lördag och på söndag är det seriefinal mot Indians. All vår fokus kommer att ligga på matchen mot Merikoski. Jag tror att den matchen kommer att vara svårare för oss.

Formationer

Ojala – Nyström – Nyvall
J.Isomäki – Brännbacka

Kontturi – Holländer – Pollarinen
Pahkakangas – Klingenberg

R.Isomäki – Sjöblom – Väisänen
Saari – Mountassir

Enlund

Matchprotokoll