Nästa resa går till Tavastehus

Herrarna åker på söndag till Tavastehus för att möta Steelers. När lagen möttes senast i Nykarleby var Blue Fox bättre med 7-6.

Petri Pollarinen leder plusminusstatistiken i Blue Fox.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

Steelers tippades inför säsongen vara klara för uppflyttning och efter att laget vunnit alla sina träningsmatcher var den röda mattan nästan utrullad. Säsongen har däremot varit allt annat än en dans på rosor även om man är på en femte plats i tabellen. På 17 matcher har det blivit 10 vinster och 7 förluster vilket gett Steelers 20 poäng. Målskillnaden är 141-102. Steelers svaghet den här säsongen har varit ojämnheten. Ena dagen har Steelers kunnat vinna mot ett topplag för att nästa dag förlora mot ett bottenlag. I de tre senaste matcherna har det blivit två förluster och en vinst. Förlusterna kom med uddamålet mot PSS och M-Team, medan man på onsdag kväll tvålade till Karhut med 12-2. Steelers är elfte lag i statistiken för spel i numerärt överläge. Det tar i snitt 4 minuter och 22 sekunder för stålmännen att hitta rätt. I numerärt underläge är man seriens näst bästa lag med 16 insläppta mål och snittiden 5 minuter och 39 sekunder.

Sami Saarinen från Steelers toppar poängbörsen för Divari med 27+26=53 poäng på 17 matcher. På sjätte plats hittar vi Iiro Nurminen med 26+16=42 poäng. Timo Johansson är tredje bäst i Steelers med 19+13=32 poäng, fjärde är Risto Parikka med 13+13=26 poäng och femte är Aleksanter Ihalainen med 12+14=26 poäng. I plusminusstatistiken är samme Ihalainen bäst i Steelers med +28, följd av Saarinen med +27 och Elias Juppala med +26. Steelers har använt sig av två målvakter under säsongen. Juha Jokinen har vaktat målet i 10 matcher och Ilari Nykänen i 7 matcher. Jokinens räddningsprocent är 80,62 och Nykänen har 80,42.

Blue Fox leder för tillfället Divari med 26 poäng efter 16 spelade matcher. Målskillnaden är fin, fina 128-89. I de tre senaste matcherna har det blivit två vinster och en oavgjord match för de blåa. Både SB Welhot och FoSu fick stryka på foten på bortaplan, medan det blev oavgjort på hemmaplan mot ÅIF. Blue Fox är tvåa i statistiken för numerärt överläge med mål efter i snitt 3 minuter och 12 sekunder. 25 mål har det totalt blivit i numerärt överläge. I numerärt underläge har Blue Fox varit seriens bästa lag så här långt. 12 mål bakåt har det blivit och i snitt tar det 7 minuter och 46 sekunder för motståndarna att hitta rätt.

Ser vi till den personliga statistiken så är Johnny Ojala i topp för de blåa med 23+20=43 poäng på 16 matcher, vilket ger honom en femte plats i Divaris poängbörs. Robin Holländer är tvåa i den interna börsen med 21+10=31 poäng. Kim Nyström är trea med 12+10=22 poäng på 16 matcher och Jori Isomäki fyra med 3+19=22 poäng på 15 matcher. Ser vi på plusminusstatistiken så är Petri Pollarinen och Robin Holländer bäst i Blue Fox med +18. Pekka Kontturi har +16 och Jakob Klingenberg +15. Mikael Enlund är nu trea i målvaktsstatistiken med räddningsprocenten 81,11, endast Ville Jokinen i PSS och Marek Öige i Indians är före honom.

Senast Blue Fox och Steelers möttes blev det en väldigt känsloladdad drabbning. Den gången var Blue Fox bättre på att hålla känslorna i styr under matchtid och Petri Pollarinen gjorde vinstmålet med drygt 6 minuter kvar av matchen. Blue Fox har i de senaste matcherna varit bra i numerärt överläge så utvisningar kan vara en avgörande faktor för matchens utgång. Steelers är däremot seriens näst bästa lag i numerärt underläge så det är inte helt lätt att hitta nätmaskorna bakom dem. Petri Pollarinen och Jarno Pahkakangas är tillbaka i Blue Fox-truppen. Samir Mountassir har tränat under veckan och han är också aktuell för speltid i Tavastehus. Thomas Enkvist är däremot ett frågetecken efter förra veckans skada. Matchen mot Steelers börjar kl. 17.00 på söndag. Enklast följer du med matchen via Tulospalvelu, men befinner du dig i trakten av Tavastehus så är det Iittala-halli som gäller som matcharena. Trust your instincts!