FoSu är herrarnas nästa motståndare

Herrarnas spelar sin följande match i Forssa och då står FoSu för motståndet. FoSu har de tre föregående säsongerna varit ett topplag i Divari med tre raka fjärdeplatser i tabellen, men denna säsong är laget istället en stark nedflyttningskandidat.

Får Anton Kallvik chansen från start i matchen mot FoSu?
Foto:  Arkiv/Glenn Hägg

 


FoSu är nu tredje från slutet i Divari och laget har bara samlat på sig 4 poäng på 15 matcher. Målskillnaden 76-127 är inte den heller värst smickrande. FoSu har två vinster och 13 förluster så här långt i säsongen. De två vinsterna har kommit mot jumbon Merikoski SBT och något oväntat mot lokalkonkurrenten Steelers från Tavastehus. I de tre senaste matcherna har det blivit tre förluster i tur och ordning mot PSS, Karhut och M-Team. FoSu har gjort 18 mål i numerärt överläge och det tar i snitt 3 minuter och 21 sekunder för laget att hitta rätt, vilket ger FoSu en andra plats i statistiken. I numerärt underläge är FoSu däremot seriens i särklass sämsta lag. Det tar i snitt 2 minuter och 28 sekunder att få hål på FoSu. Det som talar till lagets fördel i den här statistiken är att man  drar på sig minst utvisningar av alla lag i Divari, snittet är 4,8 minuter per match.

När Blue Fox och FoSu möttes på hösten var blårävarna bättre med siffrorna 10-5. FoSu har sen dess genomgått en rätt så stor förändring. Laget har nämligen fått tillbaka en del av sina forna stjärnor som gjort come back för att rädda sin moderförening kvar i Divari. Den största stjärnan att ätervända är bagaren Juha Laitila. Laitila är den enda spelaren i division 1 som har kunnat hota Johnny Ojala som poängkung. Jämför vi Ojala och Laitila under de tre föregående säsongerna så har Ojala spelat 76 matcher med 114+97=211 poäng, Laitilas motsvarande siffror är 66 matcher och 121+93=214 poäng. Denna säsong har Laitila spelat 2 matcher med FoSu och skrapat ihop 1+5=6 poäng. En annan återvändare är centern Juha Andersson som inte brukar utmärka sig i poängbörsen, men alltid jobbar hårt i defensiven. Ser vi på FoSu:s poängbörs så är det innebandyfarfar Petri Mäkeläinen som är i topp med 18+13=31 poäng på 15 matcher. Han fölsj närmast av Sami Romu med 6+16=22 poäng på 12 matcher och Markus Lintula med 6+12=18 poäng på 15 matcher. Jarno Prihti är den av FoSu:s målvakter som stått flest matcher och han har räddningsprocenten 75,45.

Blue Fox gick förra helgen upp i ledning i Divari. På 15 matcher har man nu samlat 24 poäng efter 11 vinster 2 oavgjorda matcher och 2 förluster. Målskillnaden är 122-85. I de tre senaste matcherna har det blivit en förlust, en vinst och en oavgjord match mot i tur och ordning, SalBa, SB Welhot och ÅIF. Blue Fox har gjort 23 mål i numerärt överläge och det tar i snitt 3 minuter och 21 skunder för Blue Fox att göra mål i power play. Samma snittid som FoSu. I numerärt underläge är Blue Fox däremot seriens bästa lag. 11 insläppta mål på 15 matcher och det tar i snitt 7 minter och 58 sekunder för motståndarlagen att få hål på blårävarna.

Johnny Ojala är sjätte i poängbörsen med 22+18=40 poäng på 15 matcher. Robin Holländer är sjuttonde med 19+9=28 poäng. I den interna poängbörsen är nu Jori Isomäki trea med 3+18=21 poäng på 14 matcher. Efter honom kommer Kim Nyström med 10+10=20 poäng på 15 matcher. Samir Mountassir är ett frågetecken efter att han vrickat foten. Tobias Brännbacka har varit sjuk i veckan och även hans medverkan är osäker. Petri Pollarinen är också ett frågetecken på grund av jobbförhinder. Däremot är Jarno Pahkakangas tillbaka efter förra helgens frånvaro.

Det FoSu som Blue Fox nu möter är ett helt annat än det FoSu som man mötte i höstas. Borta är juniorerna och istället har man plockat in division 1 veteraner. Man spelar nu med två femmor. Försvaret har aldrig varit FoSu:s specialitet, men i spelet med boll har man starka traditioner. Vi höjer ett extra varningens finger för skyttarna Mäkeläinen, Romu och Laitila samt Rämö från backplats. Vill du följa matchen mellan Blue Fox och FoSu kan du göra det från kl. 18.00 via Tulospalvelu. Trust your instincts!