Herrarna möter Top Team

Herrarna möter på lördag Top Team från Nyslott i Stjärnhallen. Top Team är nykomlingar i Divari. Tyvärr har laget inte levt upp till sitt namn utan kan snarare kallas bottom team eftersom man är näst sist i tabellen.

Robin Holländer har imponerat både vad gäller målgörande och mustaschodling.
Foto: Glenn Hägg


Top Team har spelat nio matcher i serien och det har blivit åtta förluster och en vinst. Lagets målskillnad är 44-79, vilket betyder att man i snitt gör knappt 5 mål/match och släpper in knappt 9 mål/match. Top Teams enda vinst i Divari kom på bortaplan mot en annan nykomling Merikoski SBT i början av november. Efter den matchen har Top Team spelat två hemmamatcher som man har förlorat. I den först förlorade man mot ÅIF med 7-9 och i den andra mot SB Vaasa med 3-8. Top Teams bäste poängplockare är något överraskande en back och han heter Timo Käck. Käck har på nio matcher samlat ihop 7+12=19 poäng, vilket ger honom en andra plats i backarnas poängbörs för Divari. Endast Arttu Kukko från SB Vaasa är bättre, men han har spelat två matcher mera. Näst bäste poängplockare i Top Team är Matias Palm med 12+5=17 poäng och tredje är Jani Laakkonen med 9+6=15 poäng. Lagets målvakt Joonas Kristiansson lär vara duktig och räddningsprocenten 77,36 är hyffsad för en målvakt i ett bottenlag. Intressant är att Top Team har endast 15 utespelare registrerade i truppen, varav sex spelare är födda 1994 eller senare. Det här är att jämföra med Blue Fox som har 20 egna utespelare i truppen. Redan när Top Team kvalade in till Divari förde man en diskussion om man skulle ta emot platsen eller inte och man kan bara anta att det var spelarantalet som man diskuterade.

Blue Fox är som bekant i ledning i Divari och laget har nu spelat nio matcher i rad utan att förlora. Den senaste förlusten kom mot ÅIF i seriestarten. Blue Fox har 17 poäng efter 10 spelade matcher. Lagets målskillnad är 80-57, vilket betyder att man i snitt gör 8 mål/match och släpper in 5,7 mål/match. Robin Holländer är något överraskande den som toppar Blue Fox interna poängbörs. Holländer har 17+8=25 poäng, vilket ger honom en femte plats i hela Divaris poängbörs. Holländer har haft en enorm utveckling de två senaste säsongerna. Säsongen 2010-2011 gjorde han 5+3=8 poäng på 28 matcher. Förra säsongen slutade han på 12+7=19 poäng på 26 matcher. Nu har Holländer alltså spelat 10 matcher och är redan uppe i 25 poäng. Snacka om utveckling! På andra plats i den interna poängbörsen och på sjätte plats i Divaris poängbörs hittar vi Johnny Ojala med 13+12=25 poäng. Trea är Petri Pollarinen med 11+3=14 poäng och Kim Nyström med 7+7=14 poäng är fyra. Intressant utveckling har ju också Henry Backman som fått sparsamt med speltid, men ändå ståtar med 7+0=7 poäng. Backman hade före den här säsongen bara gjort ett mål på 51 matcher i Divari. Mikael Enlund har fortsatt att övertyga i målet för Blue Fox. Enlunds räddningsprocent är nu uppe i 81,73, vilket ger honom en fjärde plats i målvaktsligan. Frågan är dock om det nu är läge att släppa fram framtidslöftet Daniel Blomqvist?

En intressant detalj i lördagens match är hur många mustascher vi kommer att få se. Blue Fox herrarna deltar som bekant i Movember-kampanjen som går ut på att odla mustasch, samla in medel och samtidigt sprida kunskap om mäns hälsa. I år går Movember-kampanjens insamlade medel till Cancerstiftelsen arbete mot prostatacancer. Från varje betald biljet vid lördagens match kommer Blue Fox att skänka 1 € till insamlingen. Vid matchen kommer också att finnas en sparbössa för den som vill ge ett större bidrag. Vill du kolla hur det går för herrarnas mustaschodling kan du kolla på lagets Movember-sida.

Matchen mot Top Team på lördag börjar kl. 16.00. Välkommen på match! Trust your instincts!