Koltrastar och derby

Blue Fox spelar till helgen sitt andra dubbelveckoslut för säsongen. På lördag är det Blackbirds från Kervo som kommer på besök till Stjärnhallen och på söndag är det SB Vaasa som står för motståndet i säsongens första derby som spelas i Botniahallen i Korsholm.

Allt tyder på att denne man debuterar i Blue Fox i helgens matcher.
Foto: Mårten Andtbacka


Lördagens motståndare Blackbirds har inte övertygat denna säsong i Divari. Blackbirds ligger på en tionde plats i tabellen. På åtta matcher har det bara blivit två vinster. Laget har spelat en oavgjord match och förlorat fem matcher. Målskillnaden är inte heller värst smickrande 44-60. I de tre senaste matcherna har det blivit en oavgjord match och två förluster. Speciellt den senaste förlusten, hemma mot SB Vaasa med 2-11 var riktigt förnedrande. I den matchen drog dessutom lagets näst bäste poängplockare Petri Pyysing på sig ett matchstraff, så det är oklart om han kan delta i matchen mot Blue Fox. Bästa poängplockare i laget är Mikko Piippo som plockat 11+8=19 poäng. Piippo spelade förra säsongen med Lovisa Tor i Salibandyliiga och hade där poängen 2+6=8, Piippo flyttade inför denna säsong tillbaka till Kervo-innebandyn. Pyysing är på andra plats i den interna poängbörsen med 11+7=18 poäng. Sen är det en bit ner till trean Mikko Kivi med 3+6=9 poäng. En intressant spelare i Blackbirds är Jyri Laine som gjort 4+0=4 poäng. Också Laine spelade förra säsongen i Lovisa Tor med poängen 13+3=16. Tommi Niemi har så här långt varit förstemålvakt och han har räddningsprocenten 75,68. Intressanta, men ännu obekräftade uppgifter gör gällande att brödraparet Pasi och Petri Halonen är klara för Blackbirds. Enligt transferlistan har bröderna Halonen flyttat sina papper från SSV till Blackbirds och är klara för spel med Blackbirds från 2.11, men det är oklart om de ska spela i Divari eller division 2. Bröderna Halonen spelade ännu förra säsongen med SSV och hela sommaren diskuterades det var de skulle fortsätta sina innebandykarriärer. Pasi Halonen har spelat 214 matcher i Salibandyliiga med poängen 105+89=194 och Petri Halonen har spelat 220 matcher i Salibandyliiga med poängen 82+62=144. De två senaste säsongerna har bröderna Halonen knipit varsin guldmedalj och varsin silvermedalj.

På söndag är det SB Vaasa som står för motståndet i kampen om Österbotten. När Woodcutters och SB Vaasa i somras gick samman, beslöt man att gå in för namnet SB Vaasa. Det fanns många åsikter om namnvalet och alla kunde inte svälja att Woodcutters gick i graven. På sikt måste vi trots allt konstatera att det var ett bra val för innebandyn i Vasa att få både juniorinnebandyn och seniorinnebandyn koncentrerad till samma förening. SB Vaasa är på sjätte plats i Divari efter sju spelade matcher. SB Vaasa har fyra vinster, tre förluster och målskillnaden 57-39. I de tre senaste matcherna har det blivit två förluster och en vinst för Vasa-laget. Målfarlige Tero Saaristo är SB Vaasas bästa poängplockare med 19+6=25 poäng på 7 matcher som berättigar till en andra plats i Divaris poängbörs. Tvåa i den interna börsen är Hannu Palomäki med 9+11=20 poäng på 6 matcher. Palomäki kom inför denna säsong till SB Vaasa från Nurmon Jymy där han var en av de bärande krafterna i laget som kvalade till Divari. Den tredje bästa poängplockaren Joona Kukko ligger på 4+6=10 poäng. Intressant är att Jussi Hankkio som inledde förra säsongen med Blue Fox nu återfinns i SB Vaasa. Hankkio valdeförra säsongen efter 13 matcher att lämna Blue Fox för att spela med Nurmon Jymy i division 2. Av målvakterna i SB Vaasa har Niko Isoniemi fått mera speltid och har räddningsprocenten 79.00. SB Vaasa spelar på lördag hemma mot M-Team så redan då får de möta hårt motstånd.

Blue Fox är för tillfället fjärde i tabellen, endast en poäng efter ledande ÅIF. Blue Fox har spelat sju matcher och det har blivit fem vinster, en oavgjord match och en förlust. Förlusten kom i första matchen mot just serieledande ÅIF och efter det har Blue Fox gått obesegrade genom serien. Målskillnaden är 57-42, vilket ät väldigt nära SB Vaasas. I de tre senaste matcherna har det blivit idel vinster, så formen är det inget fel på. Johnny Ojala är poängbäst i Blue Fox med 9+9=18 poäng. Han följs närmast av Robin Holländer med 9+6=15 poäng och Petri Pollarinen med 8+3=11 poäng. Kim Nyström har 6+5 och landar även han på 11 poäng. Mikael Enlund har så här långt stått alla matcher i Blue Fox-målet och har räddningsprocenten 79,51. Blue Fox har haft glädjande stor bredd i poängmakandet så här långt i serien. På försvarssidan finns det ännu förbättringar att göra. Enligt färska uppgifter är nyförvärvet Samir Mountassir klar för spel i helgen. Det ska bli intressant att se var tränargardet placerar honom. Det finns flera intressanta detaljer i helgens matcher. Mountassir spelade förra säsongen tillsammans med Jyri Laine och Mikko Piippo i Lovisa Tor. Nu står de på varsin sida när lördagens match startar. Petri Pollarinen spelade förra säsongen med Jussi Hankkio och Hannu Palomäki i Nurmon Jymy. På söndag är de på varsin sida. En spännande helg där mycket kan hända. Matchen på lördag börjar kl. 16.00 i Stjärnhallen. Söndagens match spelas i Botniahallen och den börjar kl. 17.00. Välkommen på matcher! Trust your instincts!