M-Team kommer på besök

Toppmatcherna i Stjärnhallen avlöser varandra. På söndag är det M-Team från Helsingfors som står för motståndet. M-Team spelade så sent som förra säsongen i Salibandyliiga och laget tippades inför säsongen finnas med i toppstriden.

Anton Kallvik har börjat säsongen bra.
Foto: Glenn Hägg


M-Team har kanske inte riktigt infriat förväntningarna i början av säsongen. Laget ligger på en sjunde plats i tabellen med 8 poäng efter 6 spelade matcher. Målskillnaden är 39-37. M-Team har förlorat mot ÅIF och Indians, men vunnit mot FoSu, Steelers, Merikoski SBt och Top Team. För två säsonger sedan var M-Team ganska överlägsna i division 1 och kunde via kvalet knipa en plats i Salibandyliiga. Från den säsongen minns vi speciellt Blue Fox avslutande seriematch mot M-Team som lockade rekordpubliken 647 åskådare. Förra säsongen som laget spelade i Salibandyliiga var däremot närmast en katastrof. Laget slutade sist i Salibandyliiga med 7 poäng på 26 matcher. Efter säsongen försvann lagkaptenen Lauri Huusko till Oilers, anfallaren Julius Jousi till Lovisa Tor och målvakten Paolo Keinänen till SSV. Nyförvärv till denna säsong är bland andra målvakten Tuomas Ruippo som kom från Oilers och Janne Viitala som förra säsongen spelade med Indians, men har ett mångårigt förflutet i Ilves. Intressanta spelare är också Chris Starck som kom från Kirkkonummi Rangers och Markus Skippari som senast spelat i Tyskland med Red Devils Wernigerode. Ser man till årets statistik så är det den lille klubbteknikern Riku Reunamäki som toppar den interna poängbörsen med 10+4=14 poäng. Han följs närmast av Mikko Aro med 4+5=9 poäng och backen Lasse Lundström med 4+4=8 poäng. På femte plats hittar vi Antti Itkonen som fick förra säsongen förstörd på grund av skada, men säsongen 2010-2011 var han något av divaris assistkung med 49 assist på 28 matcher. Målvakten Ruippo har inte allt för övertygande räddningsprocent med 72,18%.

Blue Fox har tickat på i bra i serien och ligger nu på en femte plats med 9 poäng efter 6 matcher. Endast två poäng skiljer till seriledaren Indians. Efter förlusten mot ÅIF i serieinledningen har Blue Fox varit obesegrat i fem raka matcher. Senast blev det vinst mot Merikoski SBT i Uleåborg.  Johnny Ojala toppar den interna poängbörsen med 7+8=15 poäng. Han skuggas närmast av Robin Holländer med 9+3=12 poäng samt Kim Nyström och Pekka Kontturi, båda med 5+5=10 poäng. Ser vi till plusminus statistiken i laget så är det andra femmans gossar i topp. Petri Pollarinen och Pekka Kontturi är på +10, medan Jakob Klingenberg har +9 och Robin Holländer +8. Rami Isomäki var avstängd i den förra matchen, men är nu tillbaka i truppen. Johnny Fredriksson saknades senast på grund av problem med vristen och han är fortfarande ett frågetecken. Jarno Pahkakangas har haft vadbekymmer, men torde vara klar för spel. Jonathan Sjöblom har återvänt efter sin utlandsresa. Samir Mountassir är inte ännu spelklar, men jobbar på att bli klar till nästa helg. Ett frågetecken är fortfarande vem som ska spela med Ojala och Nyström i första femman. Tränarteamet har haft problem att hitta en permanent lösning på den platsen. Andra femman är för tillfället svår att rucka på, men vem som får starta i tredje femman är säkert en öppen fråga. Kallvik, Enkvist, Backman, Nyvall och Sjöblom aspirerar alla på en plats. Andremålvakten Daniel Blomqvist väntar fortfarande på speltid, men i den här toppmatchen är det antagligen den mer erfarne Mikael Enlund som får axla ansvaret.

Söndagens hemmamatch mot M-Team kommer att bjuda på högklassig innebandy. M-Team är ett av de bästa lagen i årets Divari och deras målsättning är en plats i Salibandyliiga. Kom till Stjärnhallen för att se om Blue Fox kan stoppa M-Team. Matchen börjar kl. 16.00 på söndag. Välkommen! Trust your instincts!