Utfärd till Uleåborg

Blue Fox herrarna åker på lördag på en utfärd till Uleåborg för att möta nykomlingen Merikoski SBT i en match i Divari. Blue Fox är nu fjärde i tabellen och Merikoski SBT är tolfte lag i tabellen.

Andra femman med bland andra Pekka Kontturi har fått en bra start på säsongen.
Foto: Glenn Hägg


Merikoski har spelat fyra matcher i Divari och endast i matchen mot SB Welhot, även de nykomlingar, har man lyckats knipa poäng. Det har blivit förluster mot SB Vaasa, PSS och M-Team. Merikoski SBT har målskillnaden 17-30. Vilket betyder att man i snitt släpper in 7,5 mål/match och i snitt gör 4,25 mål/match. Atte Paloste är bäste poängplockare i Merikoski med 4+2=6 poäng, han följs av Jaakko Tiira med 2+4=6 poäng och Jere Achren med 0+5=5poäng. För alla Blue Fox fans finns ett bekant namn i Merikoskis trupp, nämligen Juhopekka Pietilä. Pietilä som är hemma från Haukipudas, norr om Uleåborg, spelade med Blue Fox säsongen 2009-2010 när han studerade i Vasa och han gjorde 11+3=14 poäng på 22 matcher. Till den här säsongen har Pietilä flyttat tillbaka till sina hemtrakter och spelar nu alltså med Merikoski i Divari. Poängkontot har Pietilä däremot inte lyckats öppna ännu denna säsong. Blue Fox och Merikoski möttes två gånger under försäsongen och Merikoski vann båda drabbningarna. Den första som spelades i Nykarleby vann med Merikoski med 6-3 och den andra matchen slutade 7-6. I matchen i Nykarleby var lagkaptenen Mikko Tuohimaa en av de som man lade märke till. Tuohimaa har spelat 55 matcher i Salibandyliiga för OLS med 2+1=3 poäng.

Blue Fox står efter fem spelade matcher på 7 poäng i tabellen och målskillnaden är 36-31. Blue Fox har lyckats spela jämt med de tippade topplagen Indians och Steelers och det känns bra. Det betyder att laget är på den nivå som det ska vara. Får man klaga på något så är det försvarsspelet som inte fungerar som det ska ännu. 31 insläppta mål på 6 matcher ger ett snitt på 6,2 mål/match och det är ett par mål för mycket, men så länge laget gör mera mål än det så är det ok. Johnny Ojala toppar den interna poängbörsen med 6+7=13 poäng och Kim Nyström kommer strax efter med 5+4=9 poäng. Glädjande är att andra kedjans gossar har bidragit starkt i poängproduktionen. Robin Holländer har stått för 6+1=7 poäng, Petri Pollarinens saldo är 3+3=6 poäng och Pekka Kontturi är uppe i 3+1=4 poäng.
Blue Fox laguppställning kommer att genomgå en del förändringar till matchen mot Merikoski SBT. Borta med säkerhet är Rami Isomäki efter förra helgens röda kort. Jarno Pahkakangas är ett stort frågetecken efter att han fick stiga av efter endast ett byte i matchen mot Steelers. Frågan är också om Juho Väisänen får flera chanser som spets i första femman. Det mest troliga är att Väisänen får en backplats nu när två backar är borta. På anfallssida finns det flera alternativ att laborera med. Henry Backman och Thomas Enkvist fick inte speltid mot Steelers, men kan nu gå in i truppen. Anton Kallvik som spelade en period mot Steelers kan också vara aktuell för en plats i öppningen. Kallvik gjorde senast ett piggt inhopp som spets i första femman, så kanske det är dags att pröva honom där igen.

När det drar ihop sig till match på lördag så gäller det för Blue Fox att visa att förlusterna mot Merikoski under försäsongen bara var olycksfall i arbetet. Nu är det skarpt läge och Merikoski måste besegras! Matchen mot Merikoski börjar kl. 18.30 och spelas i Linnanmaan liikuntahalli. Alla som befinner sig i Uleåborg kan söka sig dit för att visa sitt stöd för de blåklädda! Vi övriga får svettas framför tulospalvelu. Trust your instincts!