Toppmatch i Stjärnhallen

Lördagen bjuder på en riktig godbit i Stjärnhallen när Blue Fox herrar möter Steelers från Tavastehus. Steelers var före seriestarten en av de största favoriterna i Divari och alla experter tippade att de kommer att vara bland de två bästa när serien är färdigspelad.

Johnny Ojala gjorde en bra match mot Indians senast, vi får hoppas på fortsatt fin form.
Foto: Glenn Hägg


Steelers start i serien har inte varit någon dans på rosor. Laget har efter fem matcher, ”bara” tre vinster och två förluster. Steelers inledde säsongen med att förlora mot överraskningslaget PSS. Sen blev det tre raka vinster på bortaplan mot Karhut, SBS Welhot och Top Team. I förra helgens hemmamatch blev det en knapp 6-5 förlust mot ett annat tippat topplag, M-Team. Steelers ligger för tillfället på en tredje plats i Divari. Steelers slutade förra säsongen på en sjätte plats i Divari. Detta trots att lag hade som mål att ta sig tillbaka till Salibandyliiga, varifrån man föll säsongen 2010-2011. Största förlusten på spelarsidan från förra säsongen är lagkaptenen Jussi Korhonen som gjorde 3+25=28 poäng, men i gengäld har laget fått ett par riktigt bra förstärkningar. Nya i laget är Timo Johansson och Risto Parikka som återvänt till Steelers efter en säsong med Nokian Krp i Salibandyliiga. Timo Johansson var förra säsongen näst bäste poängplockare i Nokian Krp med 19+20=39 poäng, medan den kanadensiske landslagsmannen Risto Parikka hade 5+5= 10 poäng. De två bästa poängplockarna i förra säsongens Steelers Sami Saarinen och Iiro Nurminen har fortsatt i gammal god stil. Saarinen toppar nu både Divaris poängbörs och den interna poängbörsen med 9+5=14 poäng och Nurminen är på 6+2=8 poäng. Dessa två herremän har nu fått sällskap av Johansson med 5+5=10 poäng och Parikka med 5+3=8 poäng.

Blue Fox har nu spelat fyra matcher i serien och det har blivit två vinster, en oavgjord match och en förlust. Laget ligger för tillfället på en sjätte plats i tabellen med 5 poäng. Senaste helgs match med sent räddad poäng gav mersmak och nu får vi hoppas att att hemmalaget är bättre förberett rent försvarsmässigt. Nio insläppta mål som man hade i förra matchen är för mycket och nu måste man visa större försvarsvilja. Det här är samtidigt en viktig match för båda lagen eftersom man nu kan bevisa om man hör hemma i toppen av Divari. Johnny Ojala har kommit igång på allvar och är nu uppe i 6+5=11 poäng. Kim Nyström har också fått en bra start på säsongen med 3+4=7 poäng. Problemet har varit att hitta en kompletterande tredje anfallare till Ojala och Nyström. I de fyra första matcherna har Johnny Fredriksson, Juho Väisänen och Mikael Nyvall testats där. Av torsdagens träning att döma är det Väisänen som får förtroendet på lördag, medan Fredriksson och Nyvall återfinns i tredje kedjan. På skadefronten finns det ett par frågetecken. Rami Isomäki har haft problem med låret och Thomas Enkvist har också varit småskadad. Deras medverkan på lördag avgörs i sista stund. Sami Mountassir kommer att magnetröntgas för sina problem i knäregionen och han är inte aktuell för spel före han får besked från den undersökningen.

En sak som är säker är att det blir en undehållande match i Stjärnhallen på lördag. Du kan visa ditt stöd genom att komma på plats. Matchen börjar kl. 16.00. Välkommen! Trust your instincts!