Indianjakt i helgen

Det blir indianjakt för både herrarna och damerna i helgen. Herrarna möter Indians i Esbo på lördag och damerna möter Indians i på hemmaplan i Stjärnhallen.

Lagkapten Kim Nyström i vitt har inlett säsongen starkt.
Foto: Glenn Hägg


Herrarna har bra facit från senaste säsongs matcher mot Indians. Det blev två vinster mot Indians under säsongen 2011-2012. Först vann Blue Fox med 6-5 på bortplan och sen blev det vins med 8-6 på hemmaplan. Indians slutade trots det på en tredje plats i förra säsongens Divari och fick kvala till ligan mot NST från Villmanstrand. I kvalet var man däremot chanslösa och NST kunde rätt så enkelt behålla sin plats i ligan. Indians har från förra säsongen tappat en del äldre spelare och man ha istället fyllt på med juniorer. Hela 15 spelare av totalt 25 är födda på 90-talet. Ser man till förra säsongens poängskörd så var det ändå 34-åringen Robert Olenius som var poängbäst med 28+6=34 poäng. Olenius som fortfarande finns kvar i Indians har under många säsonger varit en av Divaris bästa målgörare. Jussi Huovinen med förflutet i både SPV och Woodcutters var nummer två i den interna poängbörsen med 15+13=28 poäng. Mikael Sievänen på plats nummer tre hade 9+19=28 poäng. I årets serie är det 20-åringarna Sami Niskanen och Valtteri Kainulainen som inlett bäst. Niskanen har på två matcher gjort 6+2=8 poäng och Kainulainen har på tre matcher gjort 2+6=8 poäng. På tre matcher i serien har Indians knipit två vinster och en förlust. PSS besegrade Indians i den första omgången med 9-3. Efter det har det blivit storvinster mot både Karhut och M-Team. Indians besegrade Karhut med 12-4 och M-Team med 11-6. Indians är för tillfälelt på en fjärde plats i tabellen.

Blue Fox inledde säsongen med en förlust på bortaplan mot ÅIF. Efter förra helgens vinster mot FoSu och SalBa är ordningen däremot återställd. Glädjande för de blåa är att laget redan har 16 utespelare med poäng och 19 utespelare har fått speltid. Förhoppningen inför säsongen var ju att poängen skulle fördelas jämnare. En detalj som också kan påverka det under säsongen är att laget nu spelar med två olika power play-formationer. Det ger dels mera variationsmöjligheter, men det ger också flera spelare möjlighet att utöka sin poängskörd. Johnny Ojala är trots det sin vana trogen poängbäst för tillfället med 3+4=7 poäng och han följs av Kim Nyström med 2+3=5 poäng. Robin Holländer är följande med 4+0=4 poäng. Matchen mot Indians börjar kl. 18.00 på lördag och spelas i Otahalli i Esbo. Alla i Helsingfors-trakten är välkomna att visa sitt stöd för de blåa! För oss andra som blir kvar i Österbotten går det bra att följa matchen på Divaris Tulospalvelu. Trust your insticts!

P.S. Damernas match i Stjärnhallen börjar kl. 16.00 på lördag. Välkommen!