Vinst mot SalBa

Blue Fox herrarna lyckades bärga en seger i en tät match mot SalBa från Raumo på söndag. Matchen slutade 7-6 efter perioderna 1-0, 4-2 och 2-4. Blue Fox visade igen prov på bredd i truppen när målen gjordes av 7 olika spelare.

Robin Holländer bjöd på matchens största måljubel.
Foto: Glenn Hägg


Period 1

Blue Fox kunde gå till ledning i matchen vid tiden 4.39 när Sami Saari skjuter ett skott från halva planen som rullar in mellan benen på SalBa-målvakten. Rami Isomäki antecknades för assisten. Vid tiden 11.26 blev Rami Isomäki utvisad för tackling.

Period 2

Matchuret hade hunnit fram till 23.15 när Kim Nyström kunde utöka ledningen till 2-0. Blue Fox passade bollen fram och tillbaka i egen zon tills SalBas försvar lämnade en lucka i mitten. Då slog Jori Isomäki en perfekt passning till Nyström som vände om och sköt bollen i mål. Vid tiden 26.36 blev Antti Keskitalo från SalBa utvisad för hög klubba. Blue Fox spelade fram Robin Holländer till skottläge, men skottet misslyckades och for i en hög båge mot Kim Nyström bredvid motståndarmålet. Kim tog ner bollen på bröstet och spelade in den till Tobias Brännbacka framför mål som kunde peta in 3-0 vid tiden 26.49. Vid tiden 29.44 kom SalBa i ett anfall längs med vänsterkanten. Antti Keskitalo hade bollen och passade bakåt till Janne Hyvönen som dragsköt in reduceringen till 3-1. Vid 30.13 åkte Thomas Enkvist ut för farligt spel, men SalBa kunde inte utnyttja sitt numerära överläge. Vid tiden 32.41 kunde Jarno Pahkakangas bryta en spelvänding från SalBa och bollen studsade till Robin Holländer som bara tog ett par steg och nöp till. Ledningen var nu utökad till 4-1. Samtidigt tog SalBa time out. Följande mål kom knappt två minuter senare när Rami Isomäki från högerbackplats i anfallszon skickade in bollen på mål och Pekka Kontturi kunde styra in den i mål. Vid 34.41 kan SalBa reducera till 5-2 när Tomi Pihkoluoma kan skjuta bollen förbi både täckande back och Mikael Enlund i Blue Fox-målet.

Period 3

Blue Fox kunde utöka sin ledning vid tiden 42.37 när Kim Nyström bröt ett uppspel från SalBa och bollen studsade till Johnny Ojala som prickade in 6-2 från halvdistans. SalBa behövde bara 39 sekunder på sig att reducera till 6-3. Antti Keskitalo lättar bollen från egen planhalva mot Blue Fox-målet och där finns Jani Mikanmaa som styr in bollen. Vid tiden 47.00 utvisas Jarno Pahkakangas för fortsatt felaktigt spel. SalBa får spela hela utvisningen utan att göra mål, men vid tiden 49.01 kommer ett skott som missar målet. Jani Mikanmaa är först på bollen och passar snabbt in den framför mål där Janne Hyvönen påpassligt kan peta in den. Vid 49.44 är det Anton Kallviks tur att presentera sig för hemmapubliken. Kallvik får bollen i offensiva vänstra hörnet och stiger upp längs med kanten och skjuter ett skott som går in mellan benen på SalBa-målvakten. Ett väldigt typiskt Anton Kallvik-mål. Vid 50.45 utvisas Petri Elo i SalBa för hindrande av spel, men Blue Fox lyckas inte göra mål i numerärt överläge. Vid 53.29 är det Antti Keskitalos tur att besöka utvisningsbåset för hindrande av spel, men inte heller denna gång har Blue Fox någon lycka med sig i det numerära överläget. Istället är det Jani Mikanmaa som kan reducera för SalBa vid tiden 58.25. Igen är det Antti Keskitalo som slänger en lång pass från egen planhalva och Mikanmaa bara styr in bollen framför mål. Vid tiden 59.02 utvisas Jori Isomäki för slag på klubba och då blir det riktigt spännande. Som tur är tar det ända till 59.39 innan SalBa kan reducera till 7-6 genom Antti Keskitalo på pass av Veli Peltonen. Vi det här laget har SalBa naturligtvis tagit ut sin målvakt. Blue Fox vinner den efterföljande tekningen och kan spela upp bollen i SalBas zon för att vinna tid. Därmed var vinsten säkrad.

Matchkommentarer


Om SalBa senaste säsong var nära att falla ur Divari så har man nu ett helt annat gäng på benen. Med det här laget borde SalBa inte ha några som helst problem att hållas kvar i Divari. SalBa kommer vid säsongens slut att finnas på den övre halva av tabellen. Raumolaget bjöd på betydligt bättre motstånd än vad FoSu kunde göra dagen före. Det var bra fart på denna match och SalBa kunde nästan komma ikapp i den tredje perioden. Det var slarvigt av hemmalaget att inte knyta ihop säcken i den tredje perioden. Istället släppte man in motståndarna i matchen och det blev onödigt spännande på slutet. Slarvigt var det också att släppa in två mål på styrning framför eget mål. De misstagen måste bort. För hemmalaget kan det vara bra att ta en kämpaseger, det ger bättre självförtroende för kommande jämna matcher. Nu är det bara att rikta blickarna mot nästa match som spelas mot Indians i Esbo på lördag.

Formationer

Ojala - Nyström - Väisänen
J.Isomäki - Brännbacka

Kontturi - Holländer - Pollarinen
Pahkakangas - Klingenberg

Enkvist - Sjöblom - Nyvall
Saari - R.Isomäki

Enlund

I tredje perioden kom Kallvik in istället för Enkvist.

Matchprotokoll