Äntligen seriematcher i Stjärnhallen!

Äntligen är innebandysäsongen här på allvar och äntligen är det dags för hemmamatcher i Stjärnhallen. Blue Fox herrarna inleder mot FoSu från Forssa på lördag och söndag är det SalBa från Raumo som står för motståndet.

Nu vill vi se lite målfirande i Stjärnhallen!
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


FoSu från Forssa har de senaste säsongerna varit ett säkert topplag i Divari. Man har haft ett offensivt duktigt lag som alltid varit på övre halvan av tabellen. FoSu säsongen 2012-2013 är däremot ett stort frågetecken. Borta är poängkungen Juha Laitila som förra säsongen hade poängskörden 59+31=90. Laitila har valt att varva ner i division 2 med Loimaan Lesku. Borta är också kronprinsen Teemu Aaltonen som förra säsongen stoltserade med 31+37=68 poäng. Han har tagit sitt pick och pack och flyttat till ligalaget TPS. Kvar finns däremot rightskytten Sami Romu som besitter en fruktad bössa. Romu stod förra säsongen för 37+16=55 poäng. Kvar är också Divaris äldsta spelare Petri Mäkeläinen som med sin spelskicklighet förra säsongen lyckades skrapa ihop 22+29=51 poäng. Mäkeläinen är född 1971 och kommer om ett par månader att fylla 41 år.Borta från truppen är också den tidigare juniorlandslagsmålvakten Tomi Aaltonen vilket betyder att Jarno Prihti får axla ett större ansvar mellan stolparna.  Nya i truppen är bl.a. Ville Salomäki från SC Pirkanmaa United, Leevi-Werneri Kainulainen född 1997 från TPS och Juha Rintamäki från Blackbirds United. Förra säsongen var FoSu bättre i båda inbördes matcherna. I Nykarleby slutade matchen 6-2 till FoSu och i Forssa var FoSu bättre med 10-6. Det finns alltså läge till revansch. I årets serie har FoSu inlett med två förluster. Först på bortplan mot Karhut med 5-2 och efter det på hemmaplan mot M-Team med 7-5.

SalBa var säsongen 2011-2012 nykomlingar i Divari. I den näst sista matchomgången lyckades man förnya sitt seriekontrakt genom att besegra Blue Fox med 5-4 och SalBa slutade därmed på en tionde plats i tabellen. I lagens första möte var Blue Fox bättre med 4-2. I våras efter serieavslutningen hade SalBa ett riktigt bra lag på gång. Man hade lyckats värva Miika Läntinen och Juho Miilunpalo från FBT Pori samt Janne Hyvönen och Juhani Niemi från SU Mendrisiotto i Schweiz. Hyvönen har för övrigt spelat 24 matcher i Salibandyliiga med hyggliga poängskörden 12+14=26 poäng och klassas på SalBas hemsida som Raumos bäste innebandyspelare någonsin. Både Läntinen och Miilunpalo hann dock försvinna innan serien ens börjat. Läntinen följde finländske tränaren Iiro Parviainen till IBK Dalen i Umeå, Sverige och Miilunpalo försvann till UHC Grünematt i Schweiz.
SalBa har däremot inte tappat någon av de fem bästa poängplockarna från förra säsongen. Kvar finns Antti Keskitalo som gjorde 19+20=39 poäng och Tomi Lahti med 11+24=35 poäng. Kvar är också Tomi Pihkoluoma med 22+11=33 poäng. Med både Hyvönen och Niemi i truppen borde alltså anfallsgardet trots allt ha förstärkts.
Salba har inlett den pågående säsongen med att vinna mot Blackbirds på hemmaplan med 7-5. På lördag före matchen mot Blue Fox möter SalBa SB Vaasa i Botniahallen.

Blue Fox fick en tuff start på den nya säsongen i Divari. Herrarna ledde med 3-1 mot ÅIF och hade en straff i mål, men domarna dömde bort straffen och ÅIF kunde så småningom kvittera. Genom två mål i numerärt överläge vände ÅIF sen matchen och kvitterade ut två poäng. Den kommande helgen blir oerhört viktig för hemmalaget. Poängkontot behöver öppnas och målgörare behöver hittas. Genom att vara på plats och visa ditt stöd kan du påverka utgången i matcherna. Båda matcherna börjar kl. 16.00. Välkommen att se på innebandy av toppklass! Trust your instincts!

P.S. Är du riktigt sugen på innebandy så kan du på söndag också se damernas första match i division 1 som börjar kl. 12.00. För motståndet står SB Vantaa från Vanda.